Το πρώτο μουσείο Hangover στον κόσμο άνοιξε τις πόρτες του στο κεντρικό Ζάγκρεμπ, της Κροατίας, για όλους τους λάτρεις του αλκοόλ που δεν μπορούν να ανακαλέσουν λεπτομέρειες για τις μεθυσμένες περιπέτειές τους από την προηγούμενη νύχτα. 

Η ιδέα να συγκεντρωθούν όλες οι hangover ιστορίες σε ένα μέρος ανήκει σε έναν πρώην σπουδαστή, τον Ρίνο Ντουμπόκοβικ, του οποίου ο «φίλος ξύπνησε με ένα πετάλι ποδηλάτου στην τσέπη του μετά από μια νύχτα έξω.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιδέα μου ήταν πως δεν υπάρχει κάποιο είδος μουσείου που θα μπορούσε να συλλέξει αυτά τα είδη αντικειμένων και επίσης ιστορίες πίσω από αυτά», εξήγησε ο Ρίνο. 

Οι επιμελητές μουσείων λένε ότι όλοι μπορούν να γίνουν μέρος της έκθεσης αυτής, μοιράζοντας αστείες ή ενοχλητικές μεθυσμένες στιγμές στη σελίδα του μουσείου στο Facebook ή απλά σε ένα ειδικό συμβούλιο μέσα στο μουσείο. 

Για να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας μεθυσμένης εκδρομής, το μουσείο καθοδηγεί τους επισκέπτες μέσω αυτής της συχνά ξεχασμένης διαδρομής με τη βοήθεια τεσσάρων δωματίων. Η περιπέτεια ξεκινά από την είσοδο, η οποία αναπαριστά την έξοδο ενός μπαρ, οδηγώντας τους «γλεντζέδες» μέσα από άδειους νυχτερινούς δρόμους ασφαλείς πίσω στο σπίτι με παυσίπονα και καφέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης