Ένα νέο viral challenge, το οποίο -από ό,τι φαίνεται- μπορούν να φέρουν εις πέρας μόνο οι γυναίκες, έχει κάνει την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πρόκειται για το «chair challenge», κατά το οποίο στέκεσαι απέναντι σε έναν τοίχο και κάνεις δύο βήματα πίσω. Στη συνέχεια, αφού τοποθετήσεις τα πόδια σου σε ευθεία γραμμή, γέρνεις μπροστά, βάζεις το κεφάλι στον τοίχο και παίρνεις μια καρέκλα ή ένα σκαμπό, το οποίο σηκώνεις στο ύψος του στήθους σου. Στόχος είναι να μην κουνηθούν τα πόδια όσο ανυψώνεις το αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούγεται εύκολο, όμως κατά κύριο λόγο μπορούν να το κάνουν μόνο οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή φυσικής Jeremy Johnson, τη διαφορά κάνει το κέντρο μάζας του γυναικείου σώματος σε σχέση με το ανδρικό.

Στη φυσική, το κέντρο μάζας ενός σώματος ή ενός συστήματος σωμάτων είναι το σημείο το οποίο συμπεριφέρεται ως η μάζα όλου του σώματος ή του συστήματος να είναι συγκεντρωμένη σ’ αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο καθηγητής, «το κέντρο της μάζας για τα περισσότερα κορίτσια είναι χαμηλότερα στους γοφούς, ενώ το κέντρο της μάζας στα αγόρια είναι πολύ πιο ψηλά. Έτσι, για τα περισσότερα κορίτσια, όταν μεταφέρουν την καρέκλα, το κέντρο μάζας εντοπίζεται στα πόδια τους, ενώ στην αντίστοιχη στιγμή για τους άνδρες είναι πάνω από την καρέκλα», κάτι που επηρεάζει την ισορροπία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης