Μερικές φορές τα στοιχεία της φύσης συντονίζονται με τέτοιο τρόπο, που δημιουργούν το τέλειο οπτικό φαινόμενο.

Σε αυτήν την περίπτωση, μία φωτογραφία αποτυπώνει ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο και ελάχιστα γνωστό στο ευρύ κοινό. Το φαινόμενο του λευκού ουράνιου τόξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μέλβιν Νίκολσον, επαγγελματίας φωτογράφος, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα περίεργο φαινόμενο, στη Σκωτία την Κυριακή 20 του Νοέμβρη. «Βγάζαμε φωτογραφίες με ένα φίλο, τον Scott Robertson, όταν παρατήρησε ότι ένα λευκό ουράνιο τόξο είχε αρχίσει να φαίνεται στον ουρανό», λέει ο φωτογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η φωτογραφία λήφθηκε στην κοινότητα Rannoch Moor, κοντά στο χωριό Glencoe. «Πρόκειται για μία καταπληκτική τοποθεσία που περιβάλλεται από βουνά και βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και πιστέψτε με… έκανε πολύ κρύο. Όμως άξιζε τον κόπο, διότι τέτοιες φωτογραφίες δεν ξαναβγαίνουν», δήλωσε ο φωτογράφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μέλβιν Νίκολσον δεν γνώριζε την ύπαρξη των λευκών ουράνιων τόξων ( κυριολεκτικώς «τόξο ομίχλης») όπως πολλοί από εμάς αλλά ο Γκιγιέμ Μπλαν εξηγεί το φαινόμενο αυτό στο blog του, από το SciencePost: «τα συμβατικά σταγονίδια βροχής ενεργούν πολλές φορές σαν ένα πρίσμα που διαπερνάται από φωτεινές δέσμες λευκού φωτός. Αυτή η διάθλαση φωτός συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις σε εκατομμύρια σταγονίδια νερού με αποτέλεσμα, το λευκό φωτοστέφανο που δημιουργήθηκε στον ουρανό», όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης