Κάθειρξη έξι ετών επέβαλε δικαστήριο της μουσουλμανικής περιοχής Σιντζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, σε έναν άνδρα, επειδή «προκάλεσε ταραχές» αφήνοντας… γενειάδα, μια πρακτική που αποθαρρύνεται από τις τοπικές Αρχές.

Ειδικότερο, το δικαστήριο του Κασγκάρ ανακοίνωσε ότι επέβαλε την ποινή αυτήν σε έναν 38χρονο κάτοικο της πόλης, η σύζυγος του οποίου καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δύο ετών, ανέφερε η Εφημερίδα της Νεολαίας της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας είχε αφήσει τα γένια του να μεγαλώνουν από το 2010, ενώ η σύζυγός του φορούσε μπούρκα και πέπλο που της έκρυβε το πρόσωπο.

Οι Αρχές του Σιντζιάνγκ εδώ και έναν χρόνο έχουν εξαπολύσει μια ευρεία εκστρατεία για να αποτρέψουν τους άνδρες να αφήνουν γένια και τις γυναίκες να φορούν μπούρκα, καθώς οι πρακτικές αυτές συνδέονται με «εξτρεμιστικές αντιλήψεις».

Η εκστρατεία αυτή, που φέρει τον τίτλο «Στόχος Ομορφιά», ενθαρρύνει κυρίως τις γυναίκες να κυκλοφορούν με ακάλυπτο το κεφάλι και να μη φορούν μαντίλες όπως συνηθίζουν οι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι Ουιγούροι της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές είχαν επιπλήξει πολλές φορές το ζευγάρι από το Κασγκάρ. Τελικά, τους συνέλαβαν και τους άσκησαν δίωξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης