Πήρε σχεδόν 6 μήνες στον Χρήστο Γιατράκο  (8 film productions) για να ολοκληρωθεί η μακέτα που είναι πιστή αντιγραφή του αεροπλάνου που βρισκόταν στα παλιά γραφεία της Υ.Π.Α. στο Ελληνικό.

Το διόραμα αυτό είναι μοναδικό καθώς έχει δημιουργηθεί με βάση φωτογραφίες επίγειες και εναέριες πριν η Υπηρεσία φύγει από το Ελληνικό και η Dakota μεταφερθεί στο Τατόι. Για αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε το Α09008 της Airfix το οποίο έγινε μετατροπή και σχεδιάστηκε στο χέρι ώστε να γίνει στα χρώματα του Ελληνικού Πολιτικού Αεροσκάφους όπως και τα αυτοκόλλητα και να μπουν κουρτίνες και εσωτερικός φωτισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θρυλική Dakota DC-3 μετέφερε πολίτες, έδωσε σκληρές μάχες στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιήθηκε σε ψεκασμούς, μετέφερε VIP και στο τέλος εγκαταστάθηκε στις πρώην εγκαταστάσεις της Υ.Π.Α. στο Ελληνικό. Πρόκειται για το ιστορικό αεροπλάνο που μετέφερε πολιτικούς ηγέτες, όπως τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αλέξανδρο Παπάγο, Νικόλαο Πλαστήρα, τον στρατάρχη Τίτο, αλλά και κινηματογραφικούς αστέρες όπως τη Σοφία Λόρεν, τον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ.

Πλέον μετά την μεταφορά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε νέες εγκαταστάσεις αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε στο μεταφέρθηκε στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες στο idrones.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης