Βρέθηκε ο πίνακας αξίας 1 – 2 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κλαπεί από την Γκαλερί Tretyakov στη Ρωσία, στη διάρκεια μιας έκθεσης, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έχει έλθει βίντεο που δείχνει τον ληστή εν ώρα δράσης.

Πρόκειται για έναν 31χρονο που έχει μάλιστα ποινικό μητρώο. Τα κίνητρά του ήταν οικονομικά, σύμφωνα με την αστυνομία που εντόπισε τον πίνακα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο, ο άνδρας φαίνεται να αφαιρεί τον πίνακα από τον τοίχο μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Οι αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, δήλωσαν ότι η συμπεριφορά του φαινόταν τόσο συνηθισμένη που θεώρησαν ότι πρόκειται για εργαζόμενο της γκαλερί.

Ο επικεφαλής του τμήματος για τα μουσεία του ρωσικού υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε ότι ο πίνακας αναμένεται να επιστραφεί στην γκαλερί στη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι στην πραγματικότητα μία υπόθεση άνευ προηγουμένου. Εφαρμόζουμε τρία επίπεδα ασφάλειας στα κύρια μουσεία, σε όλα τα μουσεία για την ακρίβεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συνέβη αυτό. Ασφαλώς θα διεξάγουμε την πιο εξονυχιστική και λεπτομερή έρευνα για αυτό το άνευ προηγουμένου συμβάν», δήλωσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το συμβάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεσήμανε ότι πιθανότατα θα εξαχθούν κάποια συμπεράσματα όσον αφορά στην ασφάλεια των πινάκων στα ρωσικά μουσεία, μετά από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης