Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εσχατολόγοι και οι… μάντεις, επικαλούμενοι πάντα σημαίνοντα θρησκευτικά, συνήθως, πρόσωπα, επαναφέρουν τα σενάρια είτε πραγματοποίησης της Αποκάλυψης (του Ιωάννη), είτε την απαρχή των γεγονότων που θα οδηγήσουν σε αυτή.

Ο ελληνοτουρκικός μεγάλος πόλεμος που θα αποτελέσει και τον καταλύτη αυτών των εξελίξεων είναι το σημείο συμφωνίας όλων αυτών, και κάθε φορά που σημειώνεται μια κρίση στις σχέσεις με τους γείτονες, τότε τα σενάρια… οργιάζουν, οι «μαρτυρίες» εμβληματικών μορφών της Ορθοδοξίας -που δεν τις είχαμε ακούσει μέχρι τώρα, βέβαια- επανέρχονται και τελικά, ο κόσμος έχει κάτι να περιμένει, ακόμα και τις επόμενες εβδομάδες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ξεχωρίσαμε δύο δημοφιλείς θεωρίες, που σχετίζονται με τα πρόσφατα γεγονότα. Στο πρώτο, κάποιος επικαλείται ότι ο Άγιος Παΐσιος είπε ότι ο πόλεμος θα ξεκινήσει από ένα διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη, ενώ στο δεύτερο ότι η αποκρυπτογράφηση των προφητείων του Κοσμά του Αιτωλού υποδεικνύουν ως ημερομηνία-σταθμό την 25η Μαρτίου 2018!

Δείτε ενδεικτικά:

Άγ. Παΐσιος: «..από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί..»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζουμε και βλέπουμε στο κανάλι του youtube «Ορθοδοξία εν όψει»:

(Προφητεία) Άγιος Παΐσιος: «Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη… Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο που δεν θα μπορεί να λυθεί…»

 Απόσπασμα από το βίντεο: Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για δεκαπέντε χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.
Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα για να τον γνωρίσουμε από κοντά και το υλικό που μας εμπιστεύθηκε νομίζω πως είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το προβάλλουμε σταδιακά.
Ξεκινάμε με μια μαρτυρία, λόγω επικαιρότητας που έχει σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Από βαθιά ταπεινότητα και μόνο, ο εν λόγω κύριος δεν θέλησε να δημοσιεύσουμε ούτε το όνομά του, ούτε την πόλη που μένει :

«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο. Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.
Μου λέει “μην τον πειράζεις τον σάκκο”…
Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα.
Μόλις σηκώθηκα μου λέει “Κ. μην το ανοίγεις, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φέρ’ το εδώ να το δω κι εγώ.”
Αφού με κατάλαβε το πήρα και του το έδωσα. Μου λέει “τίνος είναι αυτό;”. Του λέω “είναι του φίλου μας του Β.” ο οποίος ήταν γνωστός του γέροντα. Άρχισε να το περιεργάζεται και λέει “είναι πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις δεν θα λειτουργούσε. Αφού δεν είχες ευλογία δεν θα λειτουργούσε.”
Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.
Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”.
Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!”.
Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;”

“Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”»

Την 25η Μαρτίου 2018 τελειώνουν όλα…

Ο π. Μάξιμος Μοναχός, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.agioskosmas.gr για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αναγράφει συγκεκριμένα (ακολουθεί απόσπασμα):

«Τώρα ἀγαπητοί μου, ἄν μετά ἀπό ὅλα αὐτά ἐσεῖς συνεχίζετε νά πιστεύετε ὅτι δέν πρόκειται νά γίνει στίς ἡμέρες μας ἡ Δευτέρα Παρουσία, ἀλλά ἀργότερα, μετά ἀπό πολλά χρόνια, δεκαετίες ἤ χιλιετίες, ἐπειδή ἔτσι θέλετε, ἔτσι νομίζετε ἤ ἔτσι πιστεύετε, εἶναι δικαίωμά σας.

Νά θυμᾶστε μόνον ὅτι οἱ ἀντιστοιχίες πού ἀναφέρει ὁ Χριστός μας, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΕΣ καί ΤΩΡΑ.

Ἐξ ἄλλου ὅποτε καί ἐάν γινότανε ἡ Δευτέρα Παρουσία αὐτές οἱ ἀντιστοιχίες θά ὑπῆρχαν. Ὁπότε γιατί νά μήν εἶναι τώρα, ἀλλά νά γίνει σέ κάποια ἄλλη ἐποχή; Τί θά ἀλλάζει δηλαδή τότε καί τί ἄλλο διαφορετικό θά μποροῦσε νά γίνει, ἀφοῦ πάλι θά πρέπει νά ὑπάρχει μεγάλη ἁμαρτία, Ἀποστασία, σαρκολατρεία, πάλι νά ὑπάρξει μόνον ΕΝΑΣ ΝΩΕ, πάλι οι ἄνθρωποι ΟΛΟΙ ή ἔστω στήν συντριπτική τους πλειοψηφία ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ, πάλι οἱ ἄνθρωποι νά ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ μέχρι τελευταῖα στιγμή, πάλι τό ἕνα… καί πάλι ὅλα τα ὑπόλοιπα…

Μήπως ἐπειδή τότε δέν θά τό λέγει ὁ πατήρ Μάξιμος, ἀλλά ἕνας ὅποιος δήποτε ἄλλος κληρικός ἤ μοναχός;

Κλείνοντας, θά ἤθελα νά διαβάσετε προσεκτικά καί νά σκεφθεῖτε πολύ σοβαρά, τά ὅσα πολύ εὔστοχα καί πετυχημένα λέγει, γιά τό θέμα αὐτό, ἕνας λόγιος καί Ἅγιος Μοναχός τοῦ 9ου αἰῶνος:

«Διότι ὁ Νῶε ἐπειδή εἶχε ἀπομείνει ὁ μόνος δίκαιος καί ἀγαθός, ἀνάμεσα σέ τόσο πολύ πλῆθος ἁμαρτωλῶν, ἀκάθαρτων καί μοχθηρῶν ἀνθρώπων, ἀναγκαζόταν καθημερινά νά δέχεται καί νά ὑπομένει στό ἔπακρον τούς γέλωτες, τούς χλευασμούς, τίς κοροϊδίες καί ἄλλα πολλά παρόμοια, ἰδιαίτερα δέ μάλιστα, ὅταν καθημερινά τούς ἔλεγε γιά τήν μεγάλη συμφορά καί ὁλοκληρωτική καταστροφή πού πρόκειται νά ἔλθει σ’αὐτούς, λόγῳ τῶν ἁμαρτιῶν τους, φτιάχνοντας μάλιστα ταυτόχρονα τήν κιβωτόν, ἐπί ἑκατό ὁλόκληρα ἔτη. Δυστυχῶς ὅμως παρόλα αὐτά δέν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ μέσα στά ἑκατό αὐτά χρόνια πού νά πιστεύσει τόν Νῶε γιά ὅλα ἐκεῖνα πού τούς ἔλεγε ἐπί καθημερινῆς βάσεως…». (Γεωργίου Μοναχοῦ Ἁμαρτωλοῦ P.G. 110, σελ. 93 Α)

Τέλος, ἀγαπητοί μου, θέλω νά σᾶς διαβεβαιώσω, ἐπειδή τελευταίως δέχομαι πολλές πιέσεις, προκειμένου νά σταματήσω νά λέγω καί νά γράφω ὅλα αὐτά, ὅτι ἡ ἀναξιότης μου, χάριτι Θεοῦ, ὡς ἄλλος σύγχρονος ΝΩΕ, ΔΕΝ θά πάψει -γιά ὅσο θά ἐπιτρέπει ὁ Κύριος- νά σᾶς φωνάζει καθημερινά, μέ ὅποιο τρόπο μπορεῖ, ὅτι «ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ» τοῦ ὁρατοῦ αὐτοῦ κόσμου, ὅτι «ΕΦΘΑΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ» τοῦ Κυρίου μας, καί ὅτι «ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ», τό σωτήριον ἔτος 2018, παρόλο τό κόστος, τίς ἀντιδράσεις καί ἐπιθέσεις πού δέχεται, ἀλλά καί τίς λοιπές ἀντιξοότητες πού ὑπάρχουν.

Ἀπό ἐκεῖ και πέρα ἐσεῖς κᾶντε ὅ,τι θέλετε καί ὅ,τι νομίζετε. Εἶναι ἀναφαίρετο δικαίωμά σας, ὅπως καί ἰδικόν μου!

Μήν πεῖτε ὅμως, κατά τήν ὥρα τῆς Κρίσεως, τήν 25η Μαρτίου 2018, ὅτι ΔΕΝ γνωρίζατε, ἤ ὅτι ΔΕΝ ξέρατε, ἤ ὄτι ΔΕΝ ἀκούσατε τίποτε ἀπό ὅλα αυτά καί ὅτι ὁ Θεός, ἐν τῇ ἀπείρῳ ἀγάπη καί εὐσπλαγχνία Του -παρόλες τίς μεγάλες καί ἀμετανόητες ἁμαρτίες σας- ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ, γιατί θά εἶστε ΜΕΓΑΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ καί ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!

Εὔχομαι ὁλόψυχα ὁ Θεός νά σᾶς φωτίσει καί νά σᾶς ἐλεήσει, πρίν ἔλθει ὁ ὁ φοβερός, τρομερός καί τελευταῖος αὐτός… «Κατακλυσμός». ΑΜΗΝ!

Μέ πόνο ψυχῆς καί ἀγάπη Χριστοῦ

π. Μάξιμος Μοναχός»  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης