Ένα drone εξοπλισμένο με κάμερα θερμικής ανίχνευσης εντοπίζει τις ακαθαρσίες των σκύλων και στη συνέχεια επικοινωνεί τις συντεταγμένες σε ένα ρομποτάκι που βρίσκεται στο έδαφος, το οποίο σπεύδει να τις μαζέψει.

«Άκουγα πολλούς ανθρώπους να παραπονιούνται για τις ακαθαρσίες των σκύλων», δήλωσε ο Ολλανδός Gerben Lievers, ο οποίος σε μια εκδήλωση για επιχειρηματίες συνάντησε τον Marc Sandelowsky, που δραστηριοποιείται στον χώρο των drones, και συζήτησαν από κοινού για το πρόβλημα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τα «dogdrones» και ίδρυσαν την startup εταιρεία Tinki.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Tinki στην ιστοσελίδα της, στην Ολλανδία υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο σκύλοι. Και ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι βάσει νόμου υποχρεωμένοι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδιαφορούν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους δρόμους της χώρας.

«Ειδικά με την άνοδο της θερμοκρασίας την άνοιξη, οι ακαθαρσίες των σκύλων μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των πολιτών», αναφέρει ο Lievers, προσθέτοντας ότι στην Ολλανδία «κάθε χρόνο, περίπου 100 εκατομμύρια κιλά ακαθαρσιών, δεν μαζεύονται από τους ιδιοκτήτες των σκύλων».

Περισσότερα στο idrones.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης