Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής της Λέγκα, Angelo Ciocca, καταγγέλλει ένα επεισόδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης.

Ο διερμηνέας, αφού μετέφραζε την παρέμβαση του ευρωβουλευτή, ξέχασε το μικρόφωνο ανοιχτό και ακούστηκε να λέει σε ζωντανή μετάδοση: «Τι αρχίδι… Mπορούμε να πούμε; Έλα ντε …».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο και αγένεια» ανέφερε ο ευρωβουλευτής. «Ελπίζω ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ενεργήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό» πρόσθεσε.

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εν τω μεταξύ, έχουν ήδη αναλάβει δράση για το περιστατικό. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε συγγνώμη για το επεισόδιο, υπογραμμίζοντας ότι τα σχόλια στο βίντεο διορθώθηκαν. Παράλληλα οι αρμόδιοι επικοινώνησαν και με τον διερμηνέα, από τον οποίον ζητήθηκε να εκφράσει και ο ίδιος τη συγγνώμη του.

Βέβαια το βίντεο αυτό έχει γίνει viral. Η φράση του διερμηνέα «Τι αρχίδι… Μπορούμε να πούμε; Έλα ντε …» («Che cοglione ne, possiamo dirlo? Ma dai…») ακούγεται δυνατά μεταξύ 00:09-00:19. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης