Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αιγύπτου η νέα γέφυρα που χτίζεται κι ονομάζεται Τεραέτ Αλ-Ζομορ, γιατί τμήμα της προβλέπεται, σύμφωνα με το σχέδιο, να περνάει ακριβώς έξω από τα παράθυρα των πολυκατοικιών, δηλαδή σε απόσταση 50 εκατοστών. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η γέφυρα θα είναι προσβάσιμη από τα μπαλκόνια των ανθρώπων.

Εκτός από τη ρύπανση που θα ενταθεί μόλις επιτραπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, τα διαμερίσματα και τα καταστήματα όσων βρίσκονται κάτω από το ύψος της γέφυρας θα μείνουν κυριολεκτικά στο σκοτάδι και θα αναγκαστούν να ζήσουν εντελώς διαφορετικά. Η γέφυρα έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και πλάτος έως 65,5 μέτρα και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 317 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ώθησε όμως το κράτος να σχεδιάσει τη γέφυρα με έναν φαινομενικά παράδοξο τρόπο; Σύμφωνα με το perierga.gr, το αρμόδιο Υπουργείο στην Αίγυπτο εξήγησε ότι τα κτίρια που βρίσκονται πολύ κοντά στη γέφυρα κατασκευάστηκαν παράνομα και ότι έχει εκδοθεί απόφαση για την κατεδάφισή τους, όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα.

Λέγεται επίσης ότι υπάρχει σχέδιο για τη διάθεση 250 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών ως αποζημίωση σε κατοίκους που ζουν στα κτίρια που θα κατεδαφιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης