Σκηνές που θυμίζουν -στην κωμική εκδοχή του- τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, εκτυλίχθηκαν στο Κιάτο κατά την τελετή εορτασμού των Θεοφανίων, σίγουρα όμως αν παρακάμψουμε τη χιουμοριστική διάσταση του θέματος, μόνο η λέξη ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν, σε μια από τις σπουδαιότερες χριστιανικές εορτές της Ορθοδοξίας…

Ξύλο, μπουνιές, κλωτσιές, ακόμα και βλαστήμιες, ακούστηκαν στο μικρό λιμάνι, λόγω διαφωνίας περί του ποιος άξιζε να πάρει τον Σταυρό που πέταξε ο ιερέας στα νερά. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός νεαρού, τον έπιασε αυτός πρώτος, όμως εκείνη τη στιγμή ένας Ρομά του τον άρπαξε χτυπώντας τον μέσα στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο κακός χαμός, ενώ τελικά επενέβησαν αστυνομικοί και λιμενικοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα, και να ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο η πλήρης αντίφαση της τελετής, με το μήνυμα της Θείας Φώτισης και των χριστιανικών ηθών…

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το korinthostv:


Η επίμαχη στιγμή κατά την οποία 'κλέβουν' τον Σταυρό από τον νεαρό που τον έπιασε πρώτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμήχανος ο ιερέας με τα όσα ακολούθησαν...

Ένταση και ξύλο στο λιμάνι του Κιάτου, σε μια, κατά τα άλλα, από τις ιερότερες στιγμές της Ορθοδοξίας...

Πτήση θανάτου για το περιστέρι-σύμβολο 

Ένα περίεργο και άσχημο περιστατικό, που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως, συνέβη και στο λιμάνι της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων.

Συγκεκριμένα θεωρήθηκε κακός οιωνός το γεγονός ότι όταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας πήγε να απελευθερώσει το πρώτο περιστέρι, αυτό κατέληξε κατευθείαν στη θάλασσα, ψόφιο…

Το περιστέρι-σύμβολο κατέληξε νεκρό στο νερό, πριν προλάβει να πετάξει

Όπως ήταν λογικό η σκηνή αυτή προκάλεσε μια αμηχανία επάνω στο σκάφος. Τελικά το νεκρό περιστέρι βγήκε από το νερό με τη βοήθεια των κολυμβητών.

Ναύπακτος: Κολυμβητής ήθελε… πλεονέκτημα

Ακόμα ένα περιστατικό που δεν ταιριάζει με το πνεύμα της ημέρας σημειώθηκε στη Ναύπακτο. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγ.Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, ένας κολυμβητής έλαβε θέση σε εξέδρα του λιμανιού που ήταν πολύ πιο κοντά στο σημείο ρίψης του Σταυρού, από την εξέδρα που είχε λάβει θέση το σύνολο των υπολοίπων κολυμβητών που θα έπεφταν στη θάλασσα.

Ο Μητροπολίτης τον προέτρεψε να κατευθυνθεί προς τους υπόλοιπους κάτι που δεν έπραξε με αποτέλεσμα να κολυμπήσει πρώτος στον Σταύρο. Όπως ήταν φυσικό, η προσπάθειά του κρίθηκε άκυρη, ενώ ο κολυμβητής ζήτησε και τον… λόγο της ακύρωσης!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: tharrosnews.gr, korinthostv.gr, nafpaktianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης