Τελικά, οι Τζιώτες είναι πολύ… μαρτυριάρηδες. Θα θυμάστε εκείνο το περιστατικό προ ετών, όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος στις καλές ημέρες διέβη τον Ρουβίκωνα ή μάλλον την πασαρέλα που οδηγούσε στο σκάφος του Σωκράτη Κόκκαλη. Τότε, είχε «αναστατωθεί» η κυβέρνηση και οι πάντες ομιλούσαν περί διαπλοκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά τα σκάφη παραμένουν και οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να καλύπτουν τα μυστικά ραντεβού των επωνύμων. Οι καιροί, ωστόσο, για τους πολιτικούς έχουν αλλάξει. Ο λόγος για τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Νότη Μηταράκη. Ο πρώτος ως υπουργός και ο δεύτερος ως υφυπουργός εθεάθησαν στην Τζια επιβαίνοντες σκάφους. Η θαλαμηγός απέπλευσε από την Αγία Μαρίνα την 8η Μαρτίου με προορισμό την Κέα, όπου βρίσκεται και η βίλα του οικοδεσπότη και ιδιοκτήτη του σκάφους.

Το πολιτικό γραφείο του κ. Μηταράκη, ωστόσο, έσπευσε να διαψεύσει σχετικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε από το zougla.gr, διά του οποίου αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωναν για τη «ναυτική εξόρμηση» των δύο πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής. Ο κ. Μηταράκης επιμένει πως δεν βρέθηκε στην Τζια και πως εργαζόταν στο υπουργείο του και αμέσως μετά παρευρέθη στις κομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται το πολιτικό του γραφείο, το οποίο και έσπευσε να διαψεύσει – ευγενικά ομολογουμένως – το δημοσίευμα.

Ο «διαβολάκος», όμως, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Οι «λεπτομέρειες», λοιπόν, θέλουν τον κ. Μηταράκη όχι μόνον να είχε εμφανιστεί στην Τζια, αλλά και να συνάντησε τον γνωστό και μη εξαιρετέο αρχιτέκτονα Στέλιο Αγιοστρατίτη. Το αντικείμενο της μεταξύ τους συνομιλίας αφορούσε – τι άλλο; – στην παράκαμψη του δασαρχείου στο οποίο υπάγεται η βραχονησίδα Οξιά επί της εισόδου του Πατραϊκού, την οποία αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ.

Το ζήτημα έχει κολλήσει στην ανέγερση του θερινού ανακτόρου του Εμίρη επί της βραχονησίδος, όπου θα χρειαστούν και χίλιες μύριες άλλες υποδομές, όπως ΔΕΗ ,ΟΤΕ, νερό, αποχετεύσεις, διασωληνώσεις και άλλα παρεμφερή έργα υψηλού κόστους. Για όλα αυτά, τον λόγο έχει το αρμόδιο δασαρχείο.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Η Τζια διατηρεί διαχρονικά το άρωμα διαπλοκής, οι πολιτικοί επιμένουν να διαψεύδουν τα αδιάψευστα και ο Εμίρης με τους ενδιαφερόμενους μεσάζοντες ξεκαθαρίζει πως Οξιά χωρίς θερινό ανάκτορο είναι κάτι το αδιανόητο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης