ΠΚ

Θα ξηλώσει τις πανάκριβες ζαρντινιέρες, θα ξεβάψει το οδόστρωμα από την ακριβή μπογιά, θα μετακομίσει τους φοίνικες από την Πανεπιστημίου και θα πολεμήσει την κάμπια που του έφαγε το γκαζόν στην Ομόνοια. Όλα αυτά εξήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης απολογούμενος. Ομολόγησε πως «έφαγε πολύ ξύλο για την Πανεπιστημίου», αλλά δεν εξήγησε ποιος ωφελήθηκε από τις δημοτικές δαπάνες για τον «Μεγάλο Περίπατο», ο οποίος πάει περίπατο, όπως καταλάβατε. Έπαιξε το «παιδί» και το ευχαριστήθηκε, να το χαίρεται η μανούλα του.  Τα «έπαιξαν» όμως και οι Αθηναίοι με τους πειραματισμούς του νεαρού δημάρχου, ο οποίος λόγω ανωριμότητας  νομίζει πως είναι στο απυρόβλητο, αλλά δεν είναι βέβαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκαζόν της Ομόνοιας «ξέβαψε» διότι μία πολύ κακιά κάμπια αποφάσισε να σουλατσάρει στον χλοοτάπητα. Αυτά κάνουν οι κάμπιες, αλλά, όπως υποστηρίζουν οι αφελείς γεωπόνοι, υπάρχουν και αντίδοτα. Όμως στον Δήμο Αθηναίων δεν ξέρουν από τέτοια. Άλλωστε κανείς δεν ενδιαφέρεται στο Μέγαρο της Κοτζιά αν κιτρίνισε η μισή πλατεία.

Μας τελείωσε, λοιπόν, το πείραμα. Τον είχαν προειδοποιήσει τον Κώστα τον Μπακογιάννη, τον γιο της Ντόρας και ανιψιό του Μητσοτάκη. Αυτές οι δουλειές θέλουν μελέτη και σωφροσύνη και σκέψη και χρόνο. Δεν βάφονται αυγά με σαχλαμαρίτσες του καφενείου.

Περιμένετε να δείτε. Τώρα θα πάμε για άλλα. Θα ανατεθούν μελέτες σε ειδικούς. Θα μοιραστούν κονδύλια επί κονδυλίων. Θα καταστρωθούν σχέδια επί σχεδίων. Θα εξαγγελθούν δεσμεύσεις επί δεσμεύσεων. Τα παιδία παίζει και ο Κωστάκης χαμογελάει ευτυχής. Σάμπως δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Παρά μόνον ίσως στη… Μιχαλού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης