Siemens, Χριστοφοράκος, Τσοχατζόπουλος, Καλογρίτσας, μαύρα ταμεία, θαλασσοδάνεια, τηλεοπτικές άδειες, αποτέλεσαν τα κύρια σημεία του… φιλικού παιχνιδιού στη Βουλή, καθώς ο πραγματικός αγώνας με κανόνες fair play δόθηκε στο Ταλίν.

Στην Αθήνα παίζαμε το... κομπολόιΤην ώρα που οι 300 της Βουλής αντάλλασαν κατηγορίες, βαδίζοντας στον κατήφορο της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα όσα ακούστηκαν δεν έκαναν κανέναν σοφότερο και πολλοί από τους βουλευτές ενδιαφέρθηκαν στα διαλείμματα να ρίχνουν κλεφτές ματιές στην τηλεόραση για τον αγώνα της Εθνικής στην Εσθονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσίπρας και Μητσοτάκης επιδόθηκαν σε αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για τη διαπλοκή, τη Δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή δεν έλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις και οι «ατάκες», μεΣτο Ταλίν παίζαμε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έπεφταν κορμιά τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να μην παρουσιάζουν… νέα ονόματα και διευθύνσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε λεκτικές κορώνες και ανούσια σχόλια.

Ήταν προφανές ότι η πολυδιαφημισμένη μάχη (σ.σ. εδώ και μέρες διάφορα ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στα δύο κόμματα) ήταν… φιλική. Ο πραγματικός αγώνας δόθηκε στην Εσθονία με την Ελλάδα να ανακάμπτει και να κερδίζει 2-0. Άλλωστε, η καλή πορεία της ομάδας στην αρένα της Βαλτικής ενθουσίασε και έδωσε χαρά -επί της ουσίας- στον πραγματικό φίλαθλο που βιώνει την πικρή πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «εθνοπατέρες» ήταν αυτοί που προσπάθησαν να δώσουν άρτο και θεάματα στον λαό. Προφανώς δεν τα κατάφεραν.

Φωτογραφία στο κινητό του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε αντικείμενο συζήτησης και γελώτων

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, διάβαζε εφημερίδα, για θέματα… Παιδείας

H Άννα Βαγενά το 'ριξε στη μελέτη

Κικίλιας-Βρούτσης σε χαλαρή συζήτηση

Άδεια για κουβεντούλα απ΄τη... σημαία

Η Αλέκα Παπαρήγα με τον Στάθη Παναγούλη

Κάποιες στιγμές οι ομιλίες ήταν... κουραστικές

Έκρηξη Οικονόμου από τα πίσω έδρανα

Για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του ο Πάνος Καμμένους κουβάλησε ογκώδη βαλίτσα

Με... ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ομιλίες

Ήμαρτον...

Τα χειροκροτήματα και οι χειραψίες για τον πρωθυπουργό

Συλλεκτική φωτό... Έσπασε ο πάγος

Εις υγείαν των...

Στην Ολομέλεια ο κ. Τσίπρας έπαιζε με το κομπολόι του...

 Πηγαδάκι πριν την έναρξη της συζήτησης με πολλά γέλια: Πρωταγωνιστές ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, ο κ.Τριανταφυλλίδης, και ο κ. Μπαλάφας

Βούτσης ο… πυροσβέστης

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στη αίθουσα της Βουλή από βουλευτές που ζητούσαν επίμονα τον λόγο επί προσωπικού.

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου ζητούσε επίμονα τον λόγο και ήθελε να του δοθεί άμεσα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα καθώς εκτός από τον Βασίλη Οικονόμου και ο Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης δημιούργησαν ένα μικρό «κομφούζιο» με τις φωνές τους.

Δείτε το βίντεο:

Αδιάβαστοι… ξέχασαν τα «βιβλία»

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων -που είμαι- τότε εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής». H φράση αυτή του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα χαρακτήρισε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή και την διαφθορά.

«Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου» είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας τονίζοντας ότι «το νταβατζηλίκι τώρα τελείωσε κανονικά», υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Χάρηκα πιο πολύ γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι (οι καναλάρχες) πήραν την βαλιτσούλα τους και κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν.. βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος! Αυτό είναι το μήνυμα. Εδώ τηρείται ο νόμος. Το νταβατζηλίκι τελείωσε κανονικά» είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο που με ενθουσιάζει είναι ό,τι βγαίνει από την περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή. Έχει γίνει ο τόπος του μαρτυρίου σας, γιατί πηγαίνουν ένας-ένας εκεί οι ογκόλιθοι και μιλάνε και παρακολουθεί ο κόσμος. Και ποιοι σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί. Να σταχυολογήσω τι ειπώθηκε εκεί: Ο Ψυχάρης ομολόγησε ότι πήρε δάνειο 15 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις αέρα. Σε αυτή την επιτροπή ο κ. Μπόμπολας παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και ότι το Mega έκλεισε γιατί οι μέτοχοι δεν θέλησαν να βάλουν χρήματα στο κανάλι. Ο κ. Βαρδινογιάννης ομολόγησε ότι η συνήθης πρακτική για δανειοδότηση είναι γκρίζα πρακτική. Ο κ. Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες δάνειζαν πέραν κάθε λογικής τα ΜΜΕ. Θα έχει και συνέχεια. Θα παρελάσουν κι άλλοι».

«Έρχεστε σήμερα εσείς μετά από όλα αυτά να μιλήσετε για διαπλοκή, κατηγορώντας εμάς. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και εσείς εμφανίζεστε ως απελπισμένοι δικηγόροι της διαπλοκής» είπε ο Τσίπρας, για να προσθέσει: «Έρχεται μαζί με εσάς ο κ. Κοντομηνάς, που μας αποκάλυψε σε μια μεσημεριανή εκπομπή που βρέθηκε εκεί για να φάει καμία μακαρονάδα γιατί του κόψαμε την σύνταξη. Ο κ. Κοντομηνάς, που απολογείται στη Δικαιοσύνη, εμφανίζεται τιμητής της νομιμότητας και στέλνει κασκαντέρ με περούκες… απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως το έκανε και στο παρελθόν».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την τράπεζα Αττικής, το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens, τον «φίλο»-υπερθεματιστή κ.α.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι ακριβώς εργάζεται, κ. Τσίπρα; Γιατί τώρα ξαφνικά σας έγινε δυσάρεστος ο κ. Κοντομηνάς; Γιατί δε μας τα λέγατε όλα αυτά προεκλογικά; Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη. Κοσκωτάς – Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος. Δεν θα κουνάτε, λοιπόν, το δάχτυλο σας σε αυτή την παράταξη που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη από τα ΜΜΕ. Πως σας φαίνεται ότι επί δικών σας ημερών ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων στη Siemens, εξαιτίας της καθυστέρησης μιας μετάφρασης; Και εν πάση περιπτώσει, δύο χρόνια, κ. Τσίπρα, που βρίσκεστε στην Κυβέρνηση, γιατί δεν έχετε προωθήσει την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τον οποίο έχετε χαρακτηρίσει παράνομο;».

Και συνέχισε: «Γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός καναλάρχης αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστεί από τα έδρανα της Βουλής τον αγαπημένο του υπερθεματιστή; Μέχρι και τον κτηματομεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποδείξει την μεγάλη αξία των βοσκοτοπιών…Ποια η σχέση του κ. Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής;».

Αμφότεροι, έχοντας…κοντή μνήμη ξέχασαν να τοποθετηθούν επί του πλέον τρανταχτού παραδείγματος διαπλοκής με την υπόθεση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του εκδότη (Τ. Καραμήτσου, Πρώτο Θέμα) και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τα περίφημα βιβλία στον νυν πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Από τη χθεσινή μέρα, κρατάμε το εξής θετικό στοιχείο: Η Ελλάδα δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης