ΠΚ

Κάποιο σοβαρό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και των δύο φύλων ή οι αρχισυντάκτες και διευθυντές τους (και των δύο φύλων), αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η μανία ενασχόλησης με τις ενδυματολογικές κι άλλες λεπτομερείς αναφορές ως προς την εμφάνιση αλλά και η εμμονή ως προς την ηλικία πολιτικών προσώπων θηλυκού γένους.
Επί παραδείγματι. «Φόρεσε μαύρη δαντέλα και κόκκινο κραγιόν η Νοτοπούλου». Ξεκίνησαν με την απαξιωτική αναφορά «από καθαρίστρια έγινε υφυπουργός». Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με τις γάμπες της. Τώρα με το κραγιόν της.
Άλλοι ανακάλυψαν μία νέα κοπέλα, η οποία στα 33 της ανέλαβε τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων. Έκανε και το μέγα λάθος να έχει εργασθεί ως τηλεφωνήτρια. Κανένα δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν εκδηλώθηκε ως προς το εάν διαθέτει τα προσόντα. Είδαμε και τους άλλους, τους «σοβαρούς», τους «ενημερωμένους», τους «καθωσπρέπει», οι οποίοι διαχειρίστηκαν λογαριασμούς, κονδύλια και εξουσία. Αυτοί οι «σοβαροί» οδήγησαν τη χώρα εκεί που την έφθασαν. Προπαντός την οδήγησαν με σοβαρότητα!!!

Κάποιοι (-ες) άλλοι ασχολούνται εργολαβικά με τον ενδυματολογικό κώδικα της κυρίας Αχτσιόγλου ή τις εμφανισιακές μεταλλάξεις της κυρίας Μισέλ Ασημακοπούλου. Πάντα με μία ελάχιστα κεκαλυμμένη κακία ή ζήλεια που παραπέμπουν σε κάποιο υπαρξιακό «έλλειμμα» βαθιά θαμμένο στο υποσυνείδητο.

Όμως, αυτά είναι ανώδυνα μπροστά στη διαπίστωση ότι η εμμονική ενασχόληση με τα κορίτσια και τις γυναίκες (συνήθως πρόκειται για άτομα ευειδή ή ακόμη και αξιοπρόσεκτα) υποκρύπτει σοβαρή δυσλειτουργία. Εννοώ ερωτικού περιεχομένου. Ιδιαίτερα όταν τα σχετικά «ρεπορτάζ» συντάσσονται ή ακόμη και υπογράφονται, συχνότατα, από γυναίκες δημοσιογράφους. Καλά για τους άρρενες συναδέλφους τους, αφού το πράγμα είναι πεντακάθαρο. Για τις γυναίκες όμως;

Προτείνω στις κυρίες πολιτικούς, βουλευτές, κομματικά στελέχη να προτιμήσουν την περαιτέρω πρόκληση από την άτακτη υποχώρηση. Για να σκάσουν οι «μαινάδες» από το κακό τους και τον φθόνο τους, αλλά και για να εκραγούν οι «αδύναμοι» άρρενες καταδιώκτες του γυναικείου αισθησιακού ερωτισμού. Η λέξη «αδύναμοι» παραπέμπει στο γαλλικό «impuissant», το οποίο παραπέμπει με τη σειρά του στη γνωστή δυσλειτουργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης