Ήταν κάτι παραπάνω από έγκλημα. Ήταν λάθος. Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του διατύπωσε πως η τοποθέτηση του ναυάρχου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Αμύνης θυμίζει τον Σπαντιδάκη της Χούντας, ο οποίος από στρατηγός ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Αμύνης επί 21ης Απριλίου.
Η γραμμική αναπαραγωγή ιστορικών στιγμών οδηγεί κατά κανόνα σε εσφαλμένη ερμηνεία της ιστορίας. Ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς μυημένος στα «unfair», άφησε να πλανάται η υποψία -ή ιδέα έστω- πως επί Δημοκρατίας ο μόλις προ 24 ωρών Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενδεχομένως να θυμίζει ή ακόμη να σκέπτεται όπως ο Σπαντιδάκης. Κρίμα για τον αρχηγό της ΝΔ, κρίμα που είναι και Κρητικός, κρίμα που αφήνει να αιωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη υποψία.
Το στράτευμα, κ. πρόεδρε του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το στράτευμα δεν υπάρχει για να το ενθυμείστε, ο μη γένοιτο, όταν υφίσταται ανάγκη, ενώ στο μεσοδιάστημα αποτελεί σάκο του μποξ. Αν κ. Μητσοτάκη έχετε κάποια πληροφορία, κάποια ένδειξη, αποχρώσα έστω, ένα στοιχείο πως κάποιο ηγετικό στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκει σε πολιτικούς χώρους επικίνδυνους ή απεργάζεται σενάρια εκτροπής, τότε να ενημερώσετε αμέσως την Εθνική Αντιπροσωπεία. Αν όχι, αν αφήνετε υπονοούμενα για λόγους επικοινωνιακούς, τότε διολισθαίνετε επικινδύνως.

Η απρόκλητη επίθεση στον νέο υπουργό Άμυνας ήταν μία άστοχη ενέργεια πολιτικού αμοραλισμού. Να το θυμηθείτε όταν θα το μετανιώσετε. Και κάτι ακόμη. Φοβού τους ανόητους συμβούλους. Είναι επικινδυνότεροι του πολιτικού εχθρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης