ΠΚ

Το κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα ως προς τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών είναι η επιτομή του κοινότοπου. Συντάκτης του κειμένου η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπηρετούσε ως επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες όταν «συνελήφθη» επ’ αυτοφόρω να στέλνει απόρρητα τηλεγραφήματα στον Αντώνη Σαμαρά και όχι στο ΥΠΕΞ ως όφειλε και στον πρωθυπουργό.

Αποπέμφθηκε και τοποθετήθηκε στο Κόσσοβο. Από εκεί και δια λακτίσματος ανέλαβε την θέση της υπευθύνου του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ΥΠΕΞ οι συνάδελφοί της διπλωμάτες σχολιάζοντας την αναβάθμιση της δηλώνουν πώς η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου δεν γνωρίζει ούτε τα Ελληνοτουρκικά ,ούτε το Κυπριακό, ούτε και τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν την χώρα. Κάπως έτσι δικαιολογούνται και οι αφόρητες και φλύαρες κοινοτοπίες που «στοιβάχτηκαν» στο κείμενο περί προτεραιοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ,όπως λέγεται στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, η κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κινείται περίεργα. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται την επαναφορά της περιόδου της περίφημης  «διπλωματικής απραξίας» μίας λογικής που είναι περισσότερη γνωστή και ως «δόγμα Μολυβιάτη». Η «απραξία» εκείνη σε συνδυασμό με την περίοδο των μνημονίων  ήταν η αιτία συσσώρευσης όλων των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική.

Στο ΥΠΕΞ σχεδιάζουν τώρα τις αλλαγές σε διάφορες Πρεσβείες κλειδιά. Η ατζέντα ωστόσο είναι πολύ απαιτητική. Όλα τα ζητήματα είναι ανοικτά. Δεν θα σωθεί ούτε θα διευκολυνθεί η ελληνική διπλωματία από την τοποθέτηση ημετέρων σε μεγάλες Πρεσβείες του εξωτερικού και μάλιστα ως βασική πρώτη προτεραιότητα της νέας ηγεσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης