ΠΚ

Όταν απογειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν πως μεταξύ τους καθόταν ένας τύπος που έμοιαζε καταπληκτικά στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο οποίος μιλούσε αμερικάνικα αλλά και διατηρούσε μια εμφανή οικειότητα με τον πρωθυπουργό. «Φιλαράκι» του Κυριάκου, είπαν οι αρμόδιοι. «Φιλαράκι;» ανταπάντησαν οι ερωτώντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος, κάποιοι το έψαξαν και κατέληξαν πως το «αμερικανάκι» είναι κάποιος Stanley Greenberg, που γεννήθηκε το 1945, απόφοιτος του Χάρβαρντ, γνωστότερος ως ο «κοσμήτορας» του Πολιτικού Μάρκετινγκ στις ΗΠΑ, προσωπικός σύμβουλος του Κλίντον, του Τόνι Μπλερ, του Νέλσον Μαντέλα αλλά και άλλων και προσφάτως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με πανάκριβο κασέ, ο Stanley θεωρείται ως ο γκουρού των δημοσκοπήσεων και μάλιστα των «ειδικών δημοσκοπήσεων».

Ο Greenberg συμβουλεύει αμισθί τον πρωθυπουργό, υπαινίσσεται το Μαξίμου απαντώντας σε διάφορα σχόλια (πλην όμως ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση ζητάει να πληροφορηθεί για το ύψος της αμοιβής και το ακριβές περιεχόμενο της «συνεργασίας» του Αμερικανού πολιτικού συμβούλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό). Εμείς να προσθέσουμε πως ο Stanley υπήρξε και σύμβουλος-καθοδηγητής της Γιάννας Αγγελοπούλου όταν αυτή ανέλαβε τον «Αθήνα 2004». Αναμένουμε και εμείς τις επίσημες τοποθετήσεις του συνήθως λαλίστατου, έως και φλύαρου ενίοτε Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης