Δείπνο προς τιμή της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παρέθεσε ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως σωστός οικοδεσπότης, φρόντισε να δείξει την ειδυλλιακή θέα από το εστιατόριο στον λόφο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, όπου δείπνησαν.
«Υποδέχτηκα απόψε στην Αθήνα την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε μια Ελλάδα διαφορετική απ’ αυτή της προηγούμενης επίσκεψής της. Η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση πιο δυνατή και γίνεται πια μέρος της λύσης για την Ε.Ε. που αντιμετωπίζει υπαρξιακά ερωτήματα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο κ. Τσίπρας, αναρτώντας μια φωτογραφία του με την Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία φαίνεται πλάτη ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος και στο βάθος η θάλασσα και «πιάτο» τα νότια προάστια.

To μενού
Σύμφωνα με πληροφορίες του piraeuspress.gr, το μενού περιελάμβανε ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι και ψητό καλαμάρι, βραστά λαχανικά (μπρόκολο και κολοκυθάκια).

Τα πιάτα συνοδεύονταν από κόκκινο και λευκό κρασί, ενώ για γλυκό οι δύο πολιτικοί ηγέτες γεύτηκαν το φημισμένο χειροποίητο εκμέκ του εστιατορίου, συνοδευόμενο από το επίσης χειροποίητο παγωτό.
Μαζί με το επιδόρπιο υπήρχαν φρούτα εποχής, μανταρίνι, πορτοκάλι, μήλο και αχλάδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα peiraiasnews, αυτό που έκανε εντύπωση στους Πειραιώτες ήταν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς στη διαδρομή που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν υπήρχε ούτε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ παράλληλα όλοι όσοι είδαν τα θωρακισμένα οχήματα σχολίασαν τόσο το μήκος της πομπής όσο και το γεγονός πως από αυτή δεν έλειπε ούτε ασθενοφόρο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης