Σε μία νέα έκλυση πολιτικής τεστοστερόνης προέβη για μια ακόμη φορά ο γνωστός θερμοκέφαλος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ.

Όπως το συνηθίζει, παρενέβη στην υπό απόλυτο έλεγχο κρατική τηλεόραση της Τουρκίας εξαπολύοντας με τον πλέον χυδαίο τρόπο νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ: «Η Ελλάδα είναι μια μύγα που πάει να τα βάλει με τον γίγαντα Τουρκία». Ο περίφημος «Γιγίτ» είναι ο κατ’ επάγγελμα τυμπανοκρούστης του Σουλτάνου με έντονα χαρακτηριστικά μεσαιωνικού αρλεκίνου αλλά της κατηγορίας του γελωτοποιού του φεουδάρχη, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Πασά.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε εκστομίσει πως «η Τουρκία θα σπάσει τα πόδια όποιου Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού θα ανέβει στα Ίμια». Επειδή το αστείο έχει κρατήσει πολύ, θα πρέπει ο Έλληνας αναγνώστης και τηλεθεατής να αντιληφθεί πως ο Γιγίτ Μπουλούτ ή αλλιώς σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν ανήκει στην κατηγορία της πολιτικής καρικατούρας αλλά και στις γνωστές φιγούρες της περσικής εκδοχής του καραγκιόζη. Και αναφέροντας την περσική εκδοχή, αναφερόμαστε στην παλιά παράδοση του θεάτρου σκιών στα Φαρσί με την οποία η περσική κουλτούρα σατίριζε τους πάντες και τα πάντα. Είναι αμφίβολο αν ο «Γιγίτ» γνωρίζει τα Φαρσί*.

Μάλλον αποκλείεται. Ωστόσο θα ήταν καλό για αυτόν να επισκεφθεί έναν καλό ειδικό γιατρό στην Άγκυρα ή στην Κωνσταντινούπολη. Θα το χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Φαρσί: Πρόκειται για την ονομασία της περσικής γλώσσας. Η μεταφορική του απόδοση στα ελληνικά σημαίνει να μιλάς πολύ καλά μια πολύ δύσκολη γλώσσα. Προφανώς τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τον Γιγίτ Μπουλούτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης