Π.Κ 

Φαίνεται πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής πια, αριστερός στα νιάτα του, δεξιός στη μέση ηλικία του, λαϊκιστής εσχάτως, αποφάσισε να αντιπαρατεθεί με τους ξένους ανταποκριτές διότι η δουλειά τους δεν του αρέσει. Συγκεκριμένα ως καλεσμένος του έτερου Καππαδόκη, Άρη Πορτοσάλτε, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σχολίασε άρθρο της εφημερίδας Liberation με τον τίτλο «Δυναστεία Μητσοτάκη: Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία». Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι γαλλομαθής. Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά πως ο αρθρογράφος εξάντλησε το χιούμορ του στον τίτλο, ο οποίος όντως είναι ευρηματικός. Επί της ουσίας το άρθρο περιγράφει την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την προεκλογική του καμπάνια, τις θέσεις του κλπ. Επίσης θέτονται ερωτήματα ως προς το εάν θα υλοποιηθούν όσα έχει εξαγγείλει κατά καιρούς. Μία κανονική ανταπόκριση δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται ωστόσο πως ξύπνησε ο «Στάλιν» μέσα του και ο βουλευτής όμως της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας το άρθρο της Liberation πέρασε γενεές δεκατέσσερις μερίδα ξένων ανταποκριτών, οι οποίοι «χάιδευαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στήριζαν τον Τσίπρα, ζαλισμένοι από τους τσιγαροκαπνούς ή χασισοκαπνούς που είχαν περιζώσει το Μαξίμου».
 

Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά δημοσιογράφου – πολιτικού. Ξεπερνά κάθε όριο κριτικής. Υιοθετεί τις χειρότερες στιγμές των λαϊκιστών που δήθεν τάχα κατήγγειλε σχεδόν καθημερινά από την πρωινή του εκπομπή με τον Άρη Πορτοσάλτε. Είναι προφανές πώς χάθηκε κάθε μέτρο, αλλά και κάθε αστική ευγένεια από αυτό το ραδιοφωνικό δίδυμο.
 

Οι ξένοι ανταποκριτές θα απαντήσουν, αν απαντήσουν δια του θεσμικού οργάνου τους. Η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να τοποθετηθεί, αν και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν υπήρξε ποτέ μέλος της, διότι από τραπεζικός υπάλληλος μεταπήδησε ελέω Αλαφούζου σε διευθυντικά πόστα του Νέου Φαλήρου. Ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου όμως έδειξε την αμετροέπεια του. Δεν είναι δυνατόν να σχολιάζεις συναδέλφους δημοσιογράφους και αντί για άσκηση επαρκούς κριτικής να υιοθετείς την πλέον απεχθή λαϊκιστική μεθοδολογία.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φράσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου επί λέξει είναι οι εξής:  
 

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά. Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους».
 

Αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο δεν θα μακροημερεύσει στο πολιτικό περιβάλλον που θέλει να υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παίζει με την φωτιά. Ο συνδυασμός παλαιού σταλινικού και νεοφιλελεύθερου – λαϊκιστή που εκφράζει τον πυρήνα του συντηρητικού κεφαλαίου (και όχι του παραγωγικού) της χώρας, ε, αυτός ο συνδυασμός σκοτώνει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης