ΠΚ

Όλα τα χριστιανο-ορθόδοξα κλισέ της, όλα τα μισάνθρωπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον μεσαιωνικό σκοταδισμό, όλα τα απαράδεκτα αξιώματα που αιώνες τώρα βασανίζουν τις κοινωνίες με τα βάρβαρα μηνύματα τους, μπορεί κανείς να τα καταμετρήσει σε αυτήν την πρωτόγνωρης απανθρωπιάς συνέντευξη του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς να εξηγήσει κανείς το αφόρητο μίσος του Ιεράρχη για τις γυναίκες. Πώς να εξηγήσει το αφόρητο μίσος του για τον ίδιο τον εαυτό του;

Ο Μητροπολίτης αυτός δεν είναι τυχαίος. Συνομιλητής του Πατριάρχη, παλιότερα άνθρωπος με προχωρημένη σκέψη παρά το γεγονός ότι ανήκε στην Ιεραρχία, ο Δωδώνης Χρυσόστομος εκστόμισε κουβέντες οι οποίες απλά παραπέμπουν στις πλέον βάρβαρες και απαράδεκτες αντιλήψεις του ακραία συντηρητικού τμήματος της Ιεραρχίας και που χαρακτηρίζονται ως επιτομή του μισογυνισμού και του σεξισμού. Πρόκειται για λόγια που εκτρέφουν την μισαλλοδοξία και καλλιεργούν την βία κατά των γυναικών.

Ο Δωδώνης με ευφράδεια και με απόλυτη συνείδηση των διατυπωμένων απόψεων του υπεστήριξε πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση, ανατρέποντας όλη την κρατούσα νομική και εκκλησιαστική άποψη, όλο το ισχύον ποινικό οικοδόμημα, το σύνολο του ισχύοντος νομικού πολιτισμού της κοινωνίας μας και κάθε αξία των σύγχρονων κοινωνιών όπως αυτές γαλουχήθηκαν στην Ευρώπη και αλλού μετά την Γαλλική Επανάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δωδώνης Χρυσόστομος υψώνει ένα τείχος μισαλλοδοξίας και απανθρωπιάς, ισχυριζόμενος πώς ο έρωτας οφείλει να υπάρχει μόνον ως μέσον τεκνοποίησης και παραπέμποντας στις σκοτεινότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

Με τις απόψεις του για τις αμβλώσεις εντάσσει και τοποθετεί τον εαυτό του στον μακρύ κατάλογο των ακροδεξιών, φασιστικών και σκοταδιστικών μορφωμάτων, τα οποία επιχειρούν να αλώσουν εκ νέου τον πολιτικό στίβο στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο.

Ούτε ίχνος αγάπης, ανθρωπιάς και συμπόνιας δεν ανιχνεύεται στα λόγια του Μητροπολίτη.

Αντιθέτως οι απόψεις του αποπνέουν ένα ολιστικό μίσος για τη Γυναίκα, την οποία ευτελίζει με σαδιστικό τρόπο. «Δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση». «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει». «Δεν υπάρχει σύλληψη μετά από βιασμό». «Αν υπάρχει σύλληψη μετά τον βιασμό σημαίνει πώς υπήρχε συμμετοχή».

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά τέτοιες κουβέντες επισύρουν ποινικές κυρώσεις. Αυτές οι κουβέντες δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Το αντίθετο. Οι ισχυρισμοί αυτοί αντλούνται από τις σκοτεινές κατακόμβες της ανθρώπινης ιστορίας όταν διένυε τις χειρότερες στιγμές της. Αυτές οι κουβέντες αποσκοπούν στο να φανατίσουν ακόμη περισσότερο τα ακροδεξιά απόβλητα των κοινωνιών μας και να νομιμοποιήσουν τα καθημερινά πλέον φαινόμενα ακραίας βίας κατά των γυναικών.

Ο Δωδώνης είναι απλά ένας Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας. Είναι απαράδεκτα όμοιος με τον κάθε Ιμάμη και Μουλά του φανατικού Ισλάμ, είτε στα βάθη της Ερντογανικής Ανατολίας, είτε στα φανατισμένα οροπέδια των Αφγανών Μουζαχεντίν.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μισεί τις γυναίκες γιατί πάνω απ’ όλα δεν αντέχει τον ίδιο του τον εαυτό. Καλλιεργεί την μισαλλοδοξία διότι έχει απολέσει δια παντός κάθε ίχνος διδάγματος από όσα είπε ο Ιησούς, τον οποίο κατά τους εκκλησιαστικού τύπους υπηρετεί ή θα έπρεπε να υπηρετεί .

Αν υπήρχε έστω και οριακή κανονικότητα στην Εκκλησία, αυτός ο Μητροπολίτης θα έπρεπε ήδη να έχει αποβληθεί από την Ιεραρχία.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης