Όχι, δεν πρόκειται η κυβέρνηση να μαδήσει μαργαρίτες, αλλά θα πάει κατευθείαν στην προανακριτική για τη Novartis.

«Η υπόθεση της Νovartis είναι ήδη στη Δικαιοσύνη, η οποία την ερευνά. Άρα, τι νόημα έχει η Βουλή να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, τι να ερευνήσει; Μπορεί όμως να πάει με το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών και τότε η Προανακριτική θα έχει και νόημα και αντικείμενο να ερευνήσει» απάντησε ένας έγκριτος νομικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση άσκησης δίωξης (προανακριτική) υποβάλλεται από 30 βουλευτές. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει στην Ολομέλεια τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στον «ναό» της Δημοκρατίας από την Εισαγγελία.

Το Σώμα της Ολομέλειας είναι αυτό που θα αποφασίσει με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151) αν θα συγκροτήσει Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Το πόρισμα της Επιτροπής εισάγεται στην Ολομέλεια, η οποία αποφασίζει πάλι με 151 για την άσκηση ή μη δίωξης πολιτικών προσώπων, στην προκειμένη περίπτωση κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης