Έξαλλη η Νέα Δημοκρατία με τον Καραμανλή. Έξαλλη με τις Βρυξέλλες. Έξαλλη και με το ΑΠΕ. Γενικώς, εν εξάλλω. Συνήθως, στην κοινή ψυχιατρική, αυτή η μόνιμη κατάσταση παραπέμπει διαγνωστικά σε διαχρονική υστερία.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος σέρνει τον χορό καταγγέλλοντας τον Κώστα Καραμανλή, τους Καραμανλικούς, τους κρύπτο – Καραμανλικούς, τους πρώην Καραμανλικούς. Το έντυπο του ΔΟΜ (Τα ΝΕΑ), όπου «Μ» σημαίνει Μαρινάκης, ανοίγουν τη φάση του νέου «ανένδοτου» που κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέω Σαμαρά και συντροφία, με στόχο όχι την Κουμουνδούρου αλλά τη Ραφήνα. Οξύμωρον; Βεβαίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σκυτάλη έλαβε ο Γιώργος ο Τράγκας, όστις στο γνωστό κέντρο του συστήματος «Μ», τα «Παραπολιτικά», ολοκλήρωσε τον ραδιοφωνικό μονόλογο με τη φράση «Είναι ντροπή Κώστα», όπου Κώστας είναι ο Καραμανλής και η ντροπή αφορά στη θεωρητική υποψία πως ο ανιψιός του «Εθνάρχη» υπονομεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός κι όχι η αδελφή του η Ντόρα, ούτε ο Κούβελος, ούτε η Μαρέβα, ούτε ο Γεωργιάδης, ούτε ο Βορίδης, ούτε κάποιος άλλος, αλλά αυτός, ο εκ Ραφήνας ορμώμενος.

Τελικός αποδέκτης αυτής της συνολικής επίθεσης αυτοί όλοι οι οποίοι υποψιάζονται πως εκεί πάνω στις Βρυξέλλες το σκέπτονται στα σοβαρά να συναινέσουν στη μη περαιτέρω περικοπή συνάξεων, αφού τα δημοσιονομικά το επιτρέπουν. Έχουμε και εκλογές στην Ευρώπη.

Ρε παιδιά, εκεί κάτω στο Μοσχάτο, τι έχετε πάθει; Πρόκειται για συμπτώματα πολιτικής δυσλεξίας ή πρωίμου πολιτικής εμμηνοπαύσεως; Διότι ο ψηφοφόρος τελικά έχει υποστεί vertigo. Αν ο Μεϊμαράκης είναι υπονομευτής, η Ντόρα δεν απευθύνει τον λόγο στον αδελφό της, αν ο Κώστας Καραμανλής ροκανίζει τον Κυριάκο και ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τη Ραφήνα ως στρατηγείο κι όχι την Κουμουνδούρου, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό φαινόμενο. Το Compromesso Historico της χιλιετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος Μπερλιγκουέρ και ποιος Άλντο Μόρο; Ποιος Τολιάτι; Εδώ όλα τα σαρώνουν και όλα τα καθαρίζουν. Συμπέρασμα. Επειδή η Πολιτική είναι πολύπλοκο άθλημα για γερά νεύρα και κερδίζει αυτός που αντέχει να τρέχει Μαραθώνιο κι όχι εκατοσταράκια, ρωτάμε: Μήπως τελικά στην Πειραιώς γίνεται του Αγίου Βαρθολομαίου και ο Κυριάκος παίζει τον ρόλο ενός πικραμένου Ουγενότου;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης