Σε αυτές τις εκλογές το παρών έδωσαν και ονόματα υποψηφίων από τον καλλιτεχνικό χώρο, ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού. Ωστόσο, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μεταξύ των νικητών υπάρχουν και οι «χαμένοι».

Από τη Νέα Δημοκρατία εξελέγησαν οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελισσάβετ Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός φαίνονται να βρίσκονται οι Γιώργος Αμυράς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βίκυ Φλέσσα, Άκης Τσελέντης, Κατερίνα Μάρκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης.

Εκτός μένουν οι Λυδία Κονιόρδου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μουζάλας, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ρος Ντέιλι, Θεοδόσης Πελεγρίνης, Ραλλία Χρηστίδου.

O Αλέξης Γεωργούλης στην Ευρωβουλή

Η Ραλία Χρηστίδου όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, από το ΚΙΝΑΛ, από όπου εξελέγησαν η Εύα Καΐλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης, έμεινε εκτός ο Γιώργος Καμίνης και ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης Σάκης Αρναούτογλου, αδελφός του παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς, δεν χρίζεται ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή

Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή ανακοίνωσε από πολύ νωρίς πως θέτει υποψηφιότητα για τις ευρωεκλογές με το ΚΚΕ. Η κυρία Διγενή συγκέντρωσε 14,986 σταυρούς και, όπως όλα δείχνουν, έρχεται τρίτη στο ψηφοδέλτιο του κομμουνιστικού κόμματος, κάτι που σημαίνει πως δεν εκλέγεται στην επόμενη Ευρωβουλή.

Με το ΚΚΕ όμως κατέβηκε σε αυτές τις ευρωεκλογές και η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη, η οποία βρίσκεται μια θέση πιο κάτω (στην 4η) από τη Σεμίνα Διγενή στους σταυρούς. Ως εκ τούτου, ούτε η κυρία Καφαντάρη φαίνεται να εξασφαλίζει την εκλογή της στις ευρωεκλογές.

Υποψήφιοι Κλέων Γρηγοριάδης και Κώστας Σόμμερ

Ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιάνη Βαρουφάκη και ήταν υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 σε αυτές τις ευρωεκλογές. Ωστόσο, βρίσκεται δεύτερος σε σταυρούς, πολύ πίσω από τη νυν ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, η οποία για την ώρα φαίνεται να εκλέγεται και στην επόμενη Eυρωβουλή.

Ο Κώστας Σόμμερ ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Συγκέντρωσε 1.798 σταυρούς και βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ούτως ή άλλως καταγράφει ποσοστό μόλις 1,46% και δεν εκλέγει ευρωβουλευτή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης