Το άρθρο 54 για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων μπορεί να μην πήρε το απόλυτο, είναι όμως νόμος του κράτους με 212 «ναι» ,84 «όχι» και «1»παρών. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίστηκε από όλους ,αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ήδη γνωστό πως θα ψηφίσει τη δική του πρόταση. Το απόλυτο μπορούμε να πούμε ότι πήραν κάποιες παράγραφοι προς κατάργηση οι οποίες με 297 ψήφους περνάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το άρθρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η αποσύνδεσή του από τις εθνικές εκλογές ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία με 158 «ναι» και 139 όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 190 ψήφους η διάταξη που αφορά τις σχέσεις κράτους –εκκλησίας δεν αναθεωρούνται και το ουδετερόθρησκο του κράτους όπως το ήθελαν κόμματα της αντιπολίτευσης πάει για την επόμενη δεκαετία.Επόμενο ήταν να μην είναι αναθεωρητέο και το άρθρο 13 για τον πολιτικό όρκο ,η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  δεν υπερψηφίστηκε.

Το άρθρο 62 που αφορά στην βουλευτική ασυλία συγκέντρωσε 179 «ναι» και 117 «όχι».

Το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών πήρε 274 ψήφους ενώ 23 ψήφισαν «παρών», ενώ η ερμηνευτική δήλωση που ζητούσε το ΣΥΡΙΖΑ για την αποσβεστική προθεσμία καταψηφίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης