ΠΚ

Μία «βουτιά» στην πρόσφατη ιστορία. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι Δήμαρχος Αθηναίων και ο Ερντογάν πρώην Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και πια πρωθυπουργός. Είναι Μάιος του 2004. Ο πολλά υποσχόμενος Τούρκος πολιτικός βρίσκεται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Είναι η περίοδος του «Σχεδίου Ανάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντόρα νέα, ο Κώστας Καραμανλής νέος, η Νατάσα επίσης νέα όπως και η Εμινέ, η σύζυγος του Ερντογάν. Η Ντόρα Μπακογιάννη βραβεύει τον Ταγίπ και η Νατάσα χέρι- χέρι ξεναγεί την Εμινέ με την μαντήλα της στην Ακρόπολη.

Δύο μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, ο Κώστας Καραμανλής, ήδη πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις εκλογές του Μαρτίου, επεκτείνει τις φιλικές του σχέσεις με τον Ερντογάν. Γίνονται κουμπάροι στον γάμο της κόρης του πρωθυπουργού της Τουρκίας. «Καρντάσι», αδερφέ δηλαδή, τον αποκαλεί ο Ερντογάν και «Ταγίπ Μπέη» τον προσφωνεί ο Καραμανλής. Όλα μέλι γάλα. Δεν κράτησε και πολύ αυτό το βραχύ ταξίδι του μέλιτος.

Δείτε το video από την βράβευση στο Δημαρχείο της Αθήνας. Τα χαμόγελα περισσεύουν. Για την ιστορία, η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου του 2004.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης