ΠΚ

Το DNA επιτέλους μίλησε. Οι κτίστες του Στόουνχεντζ, του εμβληματικού αυτού μνημείου που είναι και η κυρίαρχη αναφορά των Βρετανών, ήταν Χιττίτες. Ναι. Ομιλούσαν τη Χιττική, γλώσσα που κυριαρχούσε στην Ανατολία από την 5η χιλιετία π.Χ . Για την ιστορική ακρίβεια, η περίοδος αυτή χωρίζεται σε δύο τμήματα. Την προ Χιττιτική και την κυρίως Χιττική, η οποία φθάνει στην ακμή της την 2η χιλιετία π. Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμπατριώτες λοιπόν από την Καππαδοκία ζεύτηκαν τα μπογαλάκια τους και «πηδώντας» από νησί σε νησί μέσω Αιγαίου, Ιονίου, Αδριατικής, Σικελίας, Σαρδηνίας και Κορσικής έφθασαν την Ιβηρική και από εκεί μέσω Μπορντώ και Ναντ κατέληξαν στη Δουνκέρκη. Μετά ήταν εύκολο. Μία Μάγχη τούς χώριζε από τη χώρα των κυνηγών – τροφοσυλλεκτών, διότι, ως γνωστόν, όταν αυτοί έτρωγαν βελανίδια, στην Καππαδοκία κτίζαμε ναούς.

Εκεί λοιπόν αφού οι Καππαδόκες έκαναν γιούρια στον νταβά με τα βελανίδια των ντόπιων, τους μάθαμε Χιττιτικά και μετά τους δείξαμε πώς στήνουν τους Μεγάλιθους. Τους φτιάξαμε και το μνημείο για να έχουν να λένε.

Τα χρόνια πέρασαν, τα Χιττικά ξεχάστηκαν, ήρθαν οι Κέλτες και μετά οι Σάξονες, έφθασαν και κάτι Βίκινγκ, πλάκωσαν και οι Νορμανδοί. Αποδείχτηκαν καλοί μαθητές. Έγιναν Αυτοκρατορία, ανακάλυψαν τον ατμό, μετά κούρσεψαν την Υφήλιο, έφτιαξαν την Οξφόρδη, έβγαλαν κάποιον Κρόμγουελ, μετά κάποιους άλλους και ύστερα τον Χόκινγκ και εμείς οι Καππαδόκες που τα ξέραμε όλα μείναμε με τον Ερντογάν αμανάτι. Αυτή είναι η μοίρα των πρώτων. Κάποια στιγμή οι δεύτεροι έρχονται και αυτοί πρώτοι και εσύ εξαφανίζεσαι ο έρμος. Τώρα κάτω εκεί στην Ανατολία μιλούν τα Οσμανλίδικα. Ακόμη και οι Χετταίοι πήραν των ομματιών τους και εξαφανίστηκαν. Τώρα εκεί τρώνε ιδεολογικά βελανίδια και οι άλλοι σπουδάζουν σε κάποιο… Κέιμπριτζ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης