Δεν μπορεί ακόμα να το χωνέψει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός στο επάγγελμα Ανδρέας Μιχαηλίδης αυτό που έζησε με τον παπά της ενορίας Φλατσίων στη Χίο κατά τη διάρκεια μνημοσύνου.

Μόλις ο παπάς είδε τον βουλευτή, «ξέχασε» την ιερή στιγμή, έτρεξε στο παγκάρι, πήρε ψιλά και άρχισε να τα πετάει στον κύριο Μιχαηλίδη φωνάζοντάς του «αυτά είναι τα τριάντα αργύρια για τη Μακεδονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής και οι συγγενείς του νεκρού δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που ζούσαν. «Παπάς είσαι εσύ!» φαίνεται να του φώναξε ο βουλευτής και τα αίματα πήγαν να ανάψουν.

Το μνημόσυνο τινάχτηκε στο αέρα και οι συγγενείς ήταν έτοιμοι να «χυμήξουν» στον παπά, αλλά τους κράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

«Αν δεν σας αρέσει, να γίνετε παλαιοημερολογίτες» απάντησε ο ιερέας στους χωριανούς που διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έφερε στην εποχή του ’60. Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω. Να πεις ότι ήμασταν κάπου κι ήρθε και με βρήκε. Μα αυτός φορούσε τα άμφια, τελούσε το μνημόσυνο ενός νέου ανθρώπου κι όμως δεν σεβάστηκε τίποτα. Αυτός δεν είναι παπάς, αλλά διάβολος» σχολίασε ο βουλευτής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης