Η είδηση που δεν προέρχεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά από το Υπουργείο Οικονομικών δεν επιδέχεται ερμηνείας. Το περιεχόμενο της είναι σαφές. Ενώ ήταν έτοιμο ένα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να μεταβεί κάτω στο Πειραιά και να ελέγξει το τι συμβαίνει στην ρυμουλκούμενη πλατφόρμα που έχει αγκυροβολήσει πάνω από το ναυάγιο αλλά και γενικότερα να διαπιστώσει το τι ακριβώς διαπλέκεται μεταξύ Σπανόπουλου, Κουντούρη και άλλων «λιμανίσιων» παραγόντων έπεσε σύρμα.

Το ΣΔΟΕ είχε λάβει εντολή για πλήρη έλεγχο αλλά ο άνθρωπος που σήκωσε το τηλέφωνο και ακύρωσε την εντολή δεν είχε σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών. Είχε σχέση με το Υπουργείο Ναυτιλίας. Το ρεπορτάζ είναι αμείλικτο. Το πρόσωπο που σταμάτησε τους Ράμπο του ΣΔΟΕ ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερώτημα 1) Γιατί παρενέβη με τέτοιο άτσαλο τρόπο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Δεν ξέρει πώς κάποιοι θα «λαλήσουν» διότι μία ενέργεια τέτοιας φύσης είναι απολύτως ενοχοποιητική;

Ερώτημα 2) Αφού ο βετεράνος κ. Κουρουμπλής «πεταλώνει ψύλλο» κατά τη λαϊκή έκφραση τότε πως τόλμησε να αυτό- ενοχοποιηθεί; Άρα το πρόσωπο που του επέβαλε μία τέτοια απόφαση – ενέργεια θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό αν όχι τόσο ισχυρό ώστε ο Υπουργός να υπακούσει πάραυτα. Ποιο ήταν αυτό το πρόσωπο;

Ερώτημα 3) Το συμβάν καταγράφεται το εικοσιτετράωρο του διαβόλου όπου το Υπουργείο Ναυτιλίας πιάνεται επ’ αυτοφώρω να χάνει και τα αυγά και τα πασχάλια έχοντας απολέσει κάθε έλεγχο επί των λαθρεμπόρων πειρατών. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα έπληττε μόνον τους αυτούς του λαθρέμπορους και πειρατές. Η απλή λογική επιβάλλει τι συμπέρασμα πως ο κ. Κουρουμπλής με την ενέργεια του συγκάλυψε ακριβώς εκείνους που έπρεπε να εκθέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέταρτο ερώτημα δεν χρειάζεται να καταγραφεί. Είναι ανώφελο. Κάποιος άλλος διοικεί το Υπουργείο ναυτιλίας . Δεν είναι ο κ. Κουρουμπλής.

Συμπληρωματικά. Μπορεί κάποιο μεγαλοστέλεχος του Υπουργείου στο Λιμάνι να μας εξηγήσει γιατί ο έλληνας φορολογούμενος οφείλει να πληρώνει 40.000 ευρώ την ημέρα (ναι την ημέρα) για έναν γερανό που δεν χρησιμεύει σε τίποτε αλλά είναι εγκαταστημένος πάνω στην πλατφόρμα της αμαρτίας πάνω από το ναυάγιο; Εκτός αν ο κ. Κουρουμπλής τα πληρώνει από την τσέπη του. Μάλλον όχι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης