Σε αυτή την κυβέρνηση έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως με τη διγλωσσία τους.

Από την μια πλευρά έχουμε στελέχη της τα οποία σχεδόν πανηγύριζαν όταν ασκήθηκε δίωξη στον πρώην Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου για παραποίηση στοιχείων εκ μέρους του και μόλις χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής μας λέει πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής!!! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται οι αντιδράσεις της Eurostat για τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την δίωξη στον κ. Γεωργίου έπιασαν τόπο, και έντρομοι πλέον οι κυβερνητικοί παράγοντες θέλουν να δείξουν στους «έξω» πως οι δηλώσεις τους για τις διώξεις είναι για εσωτερική και μόνο κατανάλωση.

Η ακριβής δήλωση του κ. Χουλιαράκη έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ» ανέφερε χαρακτηριστικό ο κ. Χουλιαράκης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί τα στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία. Ανέφερε μάλιστα ότι η τοποθέτηση νέου διευθυντή τον προηγούμενο χειμώνα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν μας είπε όμως ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης από ποιους ήταν δέσμια η ΕΛΣΤΑΤ τα προηγούμενα χρόνια;

Ούτε ένα όνομα, απλώς να είχαμε να λέγαμε που λέει και ο απλώς λαός που στενάζει κάτω από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζει το οικονομικό του επιτελείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης