ΠΚ

Όσοι τον τελευταίο καιρό ταξίδευαν συχνά στα Χανιά και μίλαγαν με κόσμο κάτω εκεί στις καφετέριες πριν τα Ταμπακαριά ή στα μπιστρουδάκια και τις ταβερνούλες γύρω από το παλιό λιμάνι θα μπορούσαν να έχουν αντιληφθεί πως οι σχέσεις στο Μητσοτακέικο ήταν περίπλοκες. Ακόμη περισσότερο θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι η σχέση της «μεγάλης αδερφής» με τον «μικρό αδερφό» δεν ήταν και από τις καλύτερες. Σιγοψιθυριστά άκουγε κανείς εκφράσεις όπως «μπαίνουν τρικλοποδιές» και άλλες λίγο πιο προκλητικές όπως «τον περιμένει στη γωνία» και τέτοια ευτράπελα. 

Όποιος όμως στην Αθήνα είχε την δυνατότητα να μιλήσει με το άμεσο περιβάλλον της Οικογένειας θα μπορούσε να γνωρίζει και λεπτομέρειες. Βεβαίως ο θάνατος του Πατριάρχη επέφερε μία λήξη εχθροπραξιών, πράγμα φυσιολογικό και ανθρώπινο. Έκτοτε η Ντόρα κάπως «μαζεύτηκε» αποφεύγοντας τις καυτές πατάτες της πολιτικής καθημερινότητας. Ήρθε και το καινούργιο εγγόνι και πριν από αυτό ο γάμος, υπήρξαν χαρές δηλαδή τουλάχιστον στο ένα κομμάτι της Οικογένειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως ξαφνικά ο Κυριάκος χτύπησε και μάλιστα κατάκαρδα. Στη συνέντευξή του ξεκαθαρίζει πως ο πολιτικός-κυβερνητικός κύκλος της Ντόρας Μπακογιάννη ολοκληρώθηκε. Δεν θα ματαγίνει υπουργός, τουλάχιστον με τον Κυριάκο πρωθυπουργό, αν ο Κυριακός τελικά τα καταφέρει.

Τι θα γίνει όμως η Ντόρα; Επίτροπος; Πρέσβης καλής θελήσεως; Αλλά θα μου πείτε εκεί βρίσκεται η άλλη αδερφή του Κυριάκου. Πρέσβης στον ΟΟΣΑ; Η αλήθεια είναι ότι κάτι θα την κάνει. Είναι όμως η Ντόρα Μπακογιάννη ο μοναδικός στόχος;

Το άτιμο το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια στη ζωή του ανθρώπου. Ποιος είναι άραγε ο ανερχόμενος αστέρας στην κεντροδεξιά παράταξη; Είναι νέος, είναι ωραίος, είναι λαμπερός, είναι ξύπνιος και ξέρει να στέκεται. Πάνω απ’ όλα είναι ο γιος ενός ανθρώπου του οποίου η μνήμη επιβάλει τον σεβασμό. Μήπως τελικά ο στόχος δεν είναι μόνον η Ντόρα αλλά και ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι ίσως η πιο «πολιτική» οικογένεια στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω. Σκληρή, απαιτητική και κυρίως με εφαρμοσμένη στρατηγική. Τότε τουλάχιστον όταν ο Πατριάρχης βρισκόταν εν ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξει δύο πράγματα. Αν ο Κυριάκος έχει πείσει του συνομιλητές του εντός και εκτός πως μπορεί να γίνει πρωθυπουργός διότι αυτό ακόμα παίζεται, είτε στα σαλόνια των μεγάλων πρεσβειών της Αθήνας είτε στα αλώνια της καθημερινής πολιτικής καθώς και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει καταφέρει να απογαλακτιστεί. Άλλο πράγμα η ενηλικίωση και άλλο πράγμα ο πολιτικός απογαλακτισμός. Αυτά τα δύο πράγματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Το επόμενο ταξίδι στα Χανιά θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Εκεί κάπου στην έξοδο της Γαβαλάδων προς τα Μαχαιράδικα, πάνω στη βόλτα γύρω από το Λιμάνι, πολλά θα ειπωθούν και πολλά κουτσομπολιά θα βγουν στον αέρα. Μικρή πόλη, λίγοι άνθρωποι, όλοι ξέρουν τους πάντες και οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης