ΠΚ

Στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήση «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» όπου το παζάρι βεβαίως είναι τα λιμάνια της χώρας όπου συντελείται το πάρτι του αιώνα με τους πειρατές, τους λαθρέμπορους και τους προστάτες τους ενώ η «αλεπού» είναι πάντα ένα πολιτικό πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεοφυής θεσμός βλέπετε ο ΔΑΛ, είναι σίγουρο πως δεν έχετε ξανακούσει για τον θεσμό αυτόν, που πέρα από αρκτικόλεξο αναπτύσσεται στο «Δημόσιος Οργανισμών Λιμένων», είναι δημιούργημα ενός Πειραιάρχη και πρώην Υπουργού Ναυτιλίας, του Θ. Δρίτσα. Αυτός είναι ο πνευματικός πατήρ του Οργανισμού (ενός ακόμη για να βολεύονται ημέτεροι).

Ο κ. Δρίτσας στέλεχος της ομάδας των «53ων» απεπέμφθη μετ΄επαίνων και έτσι την υλοποίηση του δημιουργήματος Δρίτσα ανέλαβε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές αντικείμενο ελέγχου του ΔΑΛ, πλην όμως και όπως διαπιστώνει ο ταλαίπωρος φορολογούμενος, στους Λιμένες της χώρας κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οι πειρατές και οι παρέες τους. Πρόεδρος του ΔΑΛ τοποθετήθηκε ένας συνεργάτης του Θ. Δρίτσα, ο Δημοσθένης Μπακόπουλος που είχε προσληφθεί ως νομικός σύμβουλος.

Τα «καναρίνια» του λιμανιού του Πειραιά που κελαηδάνε όταν τους έρχεται η όρεξη , συνήθως νωρίς το πρωί, μεταφέρουν το μήνυμα πως σε αυτό τον ΔΑΛ, αγνώστου αντικειμένου επί της ουσίας και επιμένω σε αυτό, οι «πειρατές» βρίσκουν υπήνεμο καταφύγιο. Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης