Ως γνωστόν, ο Αλέξης Κούγιας ανήκει στο νομικό επιτελείο του ομίλου Μαρινάκη, σύμφωνα και με δική του δημόσια δήλωση. Είναι ο ίδιος ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνισε πως «ως ο καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας» είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εργοδότη του εφοπλιστή-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Αποφάσισε, λοιπόν, ο Αλέξης Κούγιας να τοποθετηθεί μέσω των ερτζιανών ως προς την ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη που ασκήθηκε για την υπόθεση των τριών τόνων ηρωίνης. Η τοποθέτησή του είναι νομικά αξιοπερίεργη. Η δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» είναι η εξής: «Είναι σοβαρή δίωξη, η οποία επισύρει ποινή ισοβίου καθείρξεως. Γνωρίζω την ιστορία και έχω εκφραστεί. Βασίζεται στον Τριανταφυλλόπουλο, προσπαθούσαν μήπως και πείσουν έναν ισοβίτη να πει κάτι εις βάρος του Μαρινάκη. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έχει απαγορεύσει αυτήν την εισαγγελέα (σ.σ.: Τζίβα). Έπρεπε να είχε μετατεθεί στην Καλαμάτα. Πάντως, από τις εισαγγελικές διώξεις είναι ζήτημα να γίνεται δεκτό στα δικαστήρια το 10%. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια αδικήματα που δεν θα τα ξεπεράσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ ισοβίων, ποσοστών και «αδικημάτων που δεν θα μπορέσει να τα ξεπεράσει», ο αναγνώστης χάνει την μπάλα.

Ο ευρών αμειφθήσεται, διότι ποια είναι ακριβώς τα αδικήματα που ο πελάτης του δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει; Τι λέει ο πελάτης του για αυτό; Μήπως η άσκηση ποινικής δίωξης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά πυροδότησε σοβαρές κόντρες εντός του νομικού επιτελείου του εφοπλιστή; Πανικός!

Εν τω μεταξύ η Ζούγκλα επικοινώνησε με τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ανέφερε τα εξής: «Αν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενο μιας δικογραφίας και έχεις ένα προσωπικό αυτοσεβασμό δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου για μία ποινική δίωξη. Όμως από την εμπειρία που έχω 40 και πλέον χρόνια ως δικηγόρος ελάχιστες από τις ποινικές διώξεις που ασκούνται από τους εισαγγελείς γίνονται δεκτές στα δικαστήρια.

»Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση του Noor1, γνωρίζοντας την οικονομική ευρωστία του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις δύο εισηγμένες στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακές εταιρείες του, από το γεγονός ότι από αυτές τις εταιρείες γνωρίζω ότι τα κέρδη του ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, γνωρίζοντας επίσης ότι για να εισαχθούν οι δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες τόσο η CIA όσο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που είναι το IRS κάνουν ιδιαίτερα ενδελεχή έλεγχο για την προσωπικότητα του κυρίου μετόχου αλλά και άλλων που αποτελούν τα στελέχη των εταιρειών, αλλά και από το γεγονός ότι η Intelligence Service αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας έκαναν ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά του, όπως επίσης και οι υπηρεσίες ελέγχου της Premier League, πριν του επιτρέψουν να αγοράσει το μετοχικό κεφάλαιο της Nottingham Forest, αποκλείω προσωπικά το γεγονός ένας άνθρωπος με τέτοια οικονομική ευρωστία να συνεργαστεί με τον Γιαννουσάκη, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και με καμιά 20αρια ακόμη άλλους που είναι κατηγορούμενοι στο Noor1 για να κερδίσει τι; Με αυτή την έννοια προσεγγίζω την υπόθεση αυτή.

»Όμως ξαναλέω ότι αν δεν δω τη δικογραφία δεν μπορώ να έχω άποψη. Μου κάνει επίσης εντύπωση και είναι θετικό υπέρ της απόψεως ότι δεν μπορεί να έχει σχέση ο Μαρινάκης, το γεγονός ότι η κυρία Τζίβα πριν λίγους μήνες για να στοιχειοθετήσει εις βάρος του αδίκημα προσπαθούσε να μπει στις φυλακές ξημερώματα για να εξετάσει ως μάρτυρα τον Γιαννουσάκη για τον οποίο ο νόμος είναι σαφής, επειδή έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση, ότι απαγορεύεται να εξεταστεί ως μάρτυρας. Αυτό δείχνει ότι η κυρία Τζίβα δεν είχε στοιχεία αλλά και ότι προσπαθούσε να βρει στοιχεία έστω και παράνομα για να στοιχειοθετήσει αδίκημα εις βάρος του. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας μου 40 ετών. Τονίζω όμως και πάλι ότι αν δεν δω το περιεχόμενο της δικογραφίας που το αγνοώ, δεν μπορώ να έχω άποψη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης