Οι επιλεγέντες Δικαστές για την ηγεσία του Αρείου Πάγου μειώθηκαν κατά δύο, καθώς η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη ,τις οποίες είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του Αρείου Πάγου ,δεν θα προσέλθουν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής  γιατί θεωρούν ότι θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η προηγούμενη διαδικασία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαδικασία που σκόνταψε στην τελευταία φάση της ,δηλαδή στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που δεν ήρθε ποτέ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πηγές από το προεδρείο της Βουλής  θα απουσιάζουν και κάποιοι ακόμη υποψήφιοι οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά θα ενημερωθούν τελικά για την έκβαση της ακρόασης. Άρα έμειναν ένας δύο  ,τρεις για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.Άλλωστε τρεις θα περάσουν για την επόμενη φάση που είναι το Υπουργικό Συμβούλιο που θα πάρει και την τελική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιλεγέντες ήταν: Αγγελική Αλειφεροπούλου,Γεώργιος Λέκκας,Πηνελόπη Ζωντανού,Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης