Έχασε το φως του όταν ήταν δέκα χρονών από έκρηξη μιας γερμανικής χειροβομβίδας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κι όμως ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής εξομολογείται, με μια επιστολή του, στους Γερμανούς συναδέλφους της Μπούντεσταγκ ότι δεν τρέφει αρνητικά αισθήματα απέναντι στο γερμανικό λαό, αλλά κάνει και έκκληση στους Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όραμα.

«…Έχω οδυνηρή προσωπική εμπειρία για το που οδηγεί το μίσος και ο πόλεμος μεταξύ των λαών της Ευρώπης», γράφει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας στους καλούς του συναδέλφους του Βορρά ότι «Η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σήμερα σ’ αυτή τη φοβερή κρίση αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει το μόνο θύμα αυτής της πολιτικής της Ε.Ε. και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι για να σωθεί το ευρωπαϊκό όραμα, είναι επίσης αναγκαίο να αποκατασταθούν οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις «υλικά, ψυχικά και ηθικά».

«Τη στιγμή που στη Γερμανία υποδαυλίζεται το κλίμα για εκπαραθύρωση της Ελλάδα από το ευρώ και την ώρα που μια δημοσκόπηση εμφανίζει το 49% των Γερμανών να είναι υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, χωρίς θυμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητάει στήριξη της χώρας του για το ευρωπαϊκό όραμα» αναφέρει η εφημερίδα Νeues Deutschland, η οποία όχι μόνο δημοσιεύει την επιστολή, αλλά τονίζει και τα θετικά σχόλια που απέσπασε η ήρεμη αυτή φωνή της Ελλάδας στα μάτια των Γερμανών βουλευτών, ιδίως της Αριστεράς.

«Να που κρύβεται και η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, Ντίτερ Ντεμ, ο οποίος διευκρινίζει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Αριστερά που λέει « ναι» στην Ε.Ε. και στο ευρώ, αλλά «όχι» στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας και το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, κάτι που λέει και η Αριστερά στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης