Από τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούν ένα συγκεκριμένο προϊόν καθαρισμού ρούχων, περάσαμε στους 20 Νεοδημοκράτες Βουλευτές που συνιστούν συμψηφισμό πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά που τους κατοχύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τι εννοούν, οι ποιητές; Είναι μία ενδιάμεση λύση για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ενστόλων και της κυβέρνησης ή σωσίβιο στον «τσάρο της οικονομίας» που δείχνει αδύναμος ή απρόθυμος να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου του;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Νεοδημοκράτες Βουλευτές, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μαρίνο, αφού επισημαίνουν στην ερώτησή τους τον αγώνα που δίνουν οι ένστολοι για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας, στη συνέχεια ζητάνε από τον Γκίκα Χαρδούβελη να τους αποκαταστήσει οικονομικά έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο.

«…Με κύριο γνώμονα τα ανωτέρω, οι αποδοχές τους πρέπει να είναι αφενός επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους. Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών τους, αλλά και η αναδρομική μείωση των συντάξεων τους από 1-8-2012, έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας. Ως εκ τούτου θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να αποδεχθεί το συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ, κ.λπ)για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣΤΕ)» σημειώνουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υ.Σ: Οι δυνάμεις των ενστόλων δίνουν πραγματικά σκληρή μάχη για την ασφάλεια των πολιτών και παλεύουν και οι ίδιοι να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Όμως δεν είναι το μοναδικό κοινωνικό στρώμα, το οποίο έχει δεχθεί σοβαρά οικονομικά πλήγματα, καθώς όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις μια ζοφερή εικόνα της κοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ερώτηση για τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα γιατί πίστεψαν στην Ελλαδίτσα τους, δεν είδαμε, ούτε από 20, ούτε από 29,ούτε και από καμιά ή κανένα Βουλευτή της συμπολίτευσης. Και δεν είναι μόνο οι μικροομολογιούχοι. Είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πονεμένοι, οι κατατρεγμένοι, οι δυστυχισμένοι, όλοι όσοι δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα. Αλλά η συγκυβέρνηση έχει σταματήσει στους ενστόλους. Μέχρι εκεί φτάνει το μάτι της. Αλλά ψηφοφόροι, δεν είναι μόνο αυτοί….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης