ΠΚ

Η Λεά Σαλαμέ είναι μία πολύ γνωστή δημοσιογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός στη Γαλλία. Με καταγωγή από τον Λίβανο, η Σαλαμέ έσμιξε στη ζωή με τον γιο του γνωστού Γάλλου φιλοσόφου Αντρέ Γκλυκσμάν, επίσης φιλόσοφο, Ραφαέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραφαέλ Γκλυκσμάν μετά από ένα ενδιαφέρον πολιτικό οδοιπορικό στα μονοπάτια της γαλλικής αριστεράς κατέληξε να στρατευθεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του.

Προφανώς ο Ραφαέλ δεν θα έχει κάποια τύχη δεδομένων των εξαιρετικά απογοητευτικών ποσοστών των Σοσιαλιστών στις δημοσκοπήσεις που κυμαίνονται γύρω στο 4,5%.

Ωστόσο  σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ένδειξη πολιτικής ευαισθησίας και ήθους, η σύντροφος του Λεά Σαλαμέ ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας αποσύρεται από τις δημοσιογραφικές δραστηριότητές της. Εξήγησε δε πως η ενέργειά της αυτή αποσκοπεί στο να μην «εργαλειοποιηθεί» στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση πολιτικής, επαγγελματικής και ηθικής αυτοπροστασίας της δημοσιογράφου από τη Γαλλία καθώς και του συντρόφου της, υποψηφίου ευρωβουλευτή, αποτελεί παράδειγμα δημοσιογραφικής συμπεριφοράς και ένδειξη σεβασμού προς τους πολίτες.

Στην Ελλάδα δεν ιδρώνει το αυτί των «Κοτζαμπάσηδων» (στην αρσενική ή θηλυκή εκδοχή τους) των ΜΜΕ. Ο (η) σύζυγος ή σύντροφος, όπως και στο παρελθόν, δεν ευαισθητοποιούνται από τέτοιες «λεπτομέρειες». Το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα. Δέχονται με υπερηφάνεια ως φαίνεται να συμμετέχουν στο παιχνίδι «εργαλειοποίησης» τους μηρυκάζοντας παραταύτα διάφορα περί δημοκρατικών διαδικασιών, πολιτικής ηθικής, δεοντολογίας κλπ.

Προφανώς αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της δημοσιογραφικής λειτουργίας στην Εσπερία και στην χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας και… σία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης