Τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 24/4/2021 το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη αθλητών του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, δημοσιοποιώντας τις σκέψεις του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που τότε συζητούσε η ηγεσία του παγκόσμιου τένις, είχε πει το εξής: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε σημείο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των αθλητών. Ελπίζω να μη γίνει ποτέ αυτό, γιατί πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω στο δικαίωμα της επιλογής.

»Αν εμβολιαστώ, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Είναι προσωπική επιλογή και δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι με αυτούς που είναι υπέρ ή με αυτούς που είναι κατά των εμβολίων για τον COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δυστυχώς, τα media δημιουργούν αυτό το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες. Δεν θέλω να μπω σε καμία από τις δύο ομάδες. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά και δεν πρόκειται να απαντήσω αν εμβολιάστηκα ή αν θα εμβολιαστώ. Θέλω να το σεβαστούν όλοι αυτό».

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα όσον αφορά τις δημόσιες παρεμβάσεις του Έλληνα αθλητή Στέφανου Τσιτσιπά για το θέμα του εμβολιασμού, οι Σέρβοι ποτέ δεν σχολίασαν επίσημα ή ανεπίσημα τις δηλώσεις του Τζόκοβιτς σεβόμενοι τη γνώμη του και το δικαίωμά του να την εκφράζει. Ούτε παρατηρήθηκε τότε στη Σερβία αυτό το ασύλληπτο κύμα φλυαρίας, ανοησίας αλλά και χυδαιότητας στα σερβικά social media όπως δυστυχώς για άλλη μια φορά συνέβη στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά με στόχο τον Τσιτσιπά.

Είναι προφανές επίσης πως κανείς Σέρβος επίσημος, δημόσια αρχή ή άτομο με κοινωνική επιρροή στη Σερβία δεν διανοήθηκε να ασχοληθεί με τις δηλώσεις Τζόκοβιτς. Αντίθετα, με τις δηλώσεις Τσιτσιπά ασχολήθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, ειδικοί, αρμόδιοι και αναρμόδιοι με στόχο να πλήξουν αμέσως ή εμμέσως τον πρωταθλητή του τένις για τις δηλώσεις τις οποίες έκανε όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Αυτά για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης