@ Ενώ στην αρχή μπορούσες να πεις, άσχετα εάν σου άρεσε ο Μητσοτάκης ή όχι (δεν είναι και εύκολο να σου αρέσει, μεταξύ μας), ότι τα πήγε καλά με τη διαχείριση του κορωνοϊού, στη συνέχεια το πράγμα στράβωσε, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά με περισσότερα θύματα, αναλογικά πάντοτε, και από την Ινδία ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

 @ Σαν να μην έφτανε αυτό, άνοιξαν και τα σχολεία! Δηλαδή με 300 άτομα μας έκλειναν μέσα και με δύο ή τρεις και βάλε χιλιάδες κρούσματα χαλαρώνουν τα μέτρα. Αυτό μοιάζει λίγο μεταφυσικό, μεταξύ μας. Σαν να έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Θεό της Ελλάδας. Λογικά, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και με όσα βλέπω στους δρόμους και τα καφέ, σε είκοσι ημέρες από σήμερα πρέπει να γίνεται χαμός από κρούσματα, και τότε; Τι θα γίνει με τον τουρισμό; Μπορεί ο Θεοχάρης να περιμένει 15 εκατομμύρια τουρίστες και το ευχόμαστε, εγώ όμως γνωρίζω από φίλους ξενοδόχους της Σαντορίνης ότι δεν υπάρχει ούτε μία κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ μας, το βρίσκω λογικό. Ποιος Ευρωπαίος θα αφήσει τη σιγουριά του για να πάει στις Κυκλάδες χωρίς νοσοκομείο και με κάτι Κέντρα Υγείας της συμφοράς; Τώρα έρχεται η ώρα του λογαριασμού και της αλήθειας. Γιατί αληθές είναι ότι ο κορωνοϊός αυτός είναι μεταδοτικός και επικίνδυνος όταν περνάει στο αναπνευστικό, αληθές όμως επίσης είναι ότι, εάν υπήρχε η κατάλληλη υγειονομική υποδομή, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ευχάριστα.

Παγκοσμίως οι κύριοι που κερδοσκοπούν σήμερα φρόντισαν να υπονομευθούν τα υγειονομικά συστήματα, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές που το έπραξαν να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προ του κινδύνου ο κόσμος να στραφεί εναντίον τους να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα των εμβολίων και να χειροκροτούν από τα μπαλκόνια τους γιατρούς. Ναι, τους γιατρούς, για τον αριθμό των οποίων δυσανασχετούσαν πριν τον κορωνοϊό και απαιτούσαν τη μείωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού! Αλλά μέσα στον πανικό ποιος να τα θυμάται αυτά τώρα, όπως θα έλεγε και ο αλήστου μνήμης πατέρας του Κυριάκου.

@ Έχω την αίσθηση ότι χρειάζεται βρεγμένη σανίδα ώρες ώρες. Απειλεί ο Κικίλιας εκείνους που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο όταν ήρθε η σειρά τους ότι θα υποστούν πέναλτι ενός μηνός. Αυτό μου είπαν ότι ξεστόμισε και, εάν αληθεύει, τότε να του θυμίσουμε ότι το ίδιο πέναλτι θα χρεωθούν ο ίδιος και το κόμμα του όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

@  Κικίλια, έτρεξες να κάνεις το Pfizer πρώτος και καλύτερος φροντίζοντας το ίδιο και για τα κοντινά σου πρόσωπα. Ο κύριος τάδε γιατί είναι υποχρεωμένος να κάνει όποιο εμβόλιο τον υποχρεώνεις εσύ και όχι εκείνο που του συνιστά ο γιατρός του ή και καθόλου εάν του δώσει τέτοια συμβουλή για κάποια χρονική περίοδο και στη συνέχεια, όταν αλλάξει γνώμη, να υποστεί και πέναλτι χρόνου;

@ ΟΚ, το καταλαβαίνω, στην οικονομία δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Εμβόλιο όλοι να τελειώνουν τα lockdowns και να τρέξουν οι λογαριασμοί, διαφορετικά θα μείνουμε από καύσιμα στη μέση του δρόμου και ποιος μας σώζει τότε… Κι αν δεν τρέξουν οι λογαριασμοί; Εάν δεν έρθουν οι τουρίστες; Εάν ο κόσμος μείνει από μεροκάματα; Τον Σεπτέμβριο οι κοινωνικές εκρήξεις θα είναι ισχυρότερες από μία πιθανή έκρηξη του ηφαίστειου της Σαντορίνης και τότε δεν θα φταίει η γκαντεμιά του Κυριάκου, όπως υποστηρίζουν οι προληπτικοί, αλλά οι χειρισμοί του…

@ Εκτός και αν επιλέξουν να επιταχύνουν τον χρόνο των εκλογών. Εάν τα νούμερα δεν βγαίνουν ούτε με τον κορωνοϊό ούτε με την οικονομία και τα φορολογικά νομοσχέδια πρέπει να πονέσουν, τότε η λύση για άλλη μία κερδισμένη τετραετία θα είναι οι πρόωρες εκλογές… Διαφορετικά υπάρχει και ο χωροφύλακας Χρυσοχοΐδης με τις χειροπέδες και τα ΜΑΤ. Απορώ πως δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία «Το Ξύλο Βγήκε από την Κατεχάκη»…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης