Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, τις επιφυλάξεις και την έκδηλη «ξινίλα» που αποπνέουν τα φίλα προσκείμενα στη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ, φαίνεται πως αργά την νύχτα, προς ξημερώματα Παρασκευής, η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα καταλήξει σε ένα απρόσμενα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Χρέους και η περίοδος χάριτος φαίνεται να είναι μεγαλύτερες του αναμενόμενου παρά τις γερμανικές αντιδράσεις. Θα υπάρξει μεγάλο και άνετο «παράθυρο» ή αλλιώς «μαξιλάρι ασφαλείας», όπως το λένε στην δική τους καθομιλουμένη οι υπουργοί οικονομικών. Θα υπάρξει και μία πρόβλεψη – δώρο, σχεδόν παραχώρηση με όρους, βασισμένη σε μία φόρμουλα βεβαίως για την αμυντική θωράκιση της χώρας ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα αποκλειστεί η οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή συντάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά μαθαίνονται τις τελευταίες ώρες από κύκλους που ξέρουν καλά το κλίμα στο Μαξίμου και το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επαφών του Τσίπρα με τον Τσακαλώτο. Αυτό που δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό είναι το εάν έχουν παραγγελθεί «γραβάτες» με αποδέκτη το Μαξίμου. Πάντως τα χαμόγελα είναι ήδη ορατά εκεί πέριξ του πρωθυπουργικού γραφείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης