ΠΚ

Ο διευθυντής μίας εφημερίδας με τον βαρύ λογότυπο της «Καθημερινής Κύπρου» υποβάλλει την παραίτησή του μετά από τη δημοσίευση άρθρου του διά του οποίου καταγγέλλει τον Πρόεδρο της χώρας του Νίκο Αναστασιάδη για ανήθικη, ανάρμοστη πολιτικά και εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά ως προς το εθνικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ανδρέας Παράσχος, έμπειρος δημοσιογράφος, υποβάλλει την παραίτησή του στους εργοδότες του δημοσιεύοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τον βίο και την πολιτεία του σημερινού Προέδρου της Κύπρου.  

Η ουσία είναι η εξής: Το γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη στη Λεμεσό εμπλέκεται στην έκδοση της λεγόμενης «Χρυσής Βίζας» σε πολίτες τρίτων χωρών. Πρόκειται για δικηγορικό γραφείο με το οποίο έχει σχέση η θυγατέρα του Προέδρου η οποία είναι παντρεμένη με γνωστό εργολάβο-κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό. Φέρεται να κατασκευάζει διαμερίσματα επί της παραλιακής ζώνης της πόλης.

Ο άλλος γαμπρός ασχολείται με την πώληση ιδιαίτερα ακριβών αυτοκινήτων. Κατά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και τις συζητήσεις στα δημοσιογραφικά γραφεία, και τα «διαμερίσματα πάνω στο κύμα» και τα πολυτελή αυτοκίνητα έχουν σχέση με την έκδοση της «Χρυσής Βίζας».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο δημοσιεύματα του Ανδρέα Παράσχου αποκαλύπτουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, τελών εν ευθυμία στην Αθήνα, ομολόγησε στον Αλέξη Τσίπρα, τότε πρωθυπουργό, πως από τη δραστηριότητα του γραφείου του είχε αποκομίσει (μέχρι εκείνη την ώρα), από μίζες και άλλους τρόπους, 300 εκατ. ευρώ, τα οποία μετέφερε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Τα ποσά αυτά είναι βεβαίως πολύ περισσότερα σήμερα.

Η πολιτική ωστόσο καταγγελία αφορά το «ξεπούλημα» του Κυπριακού επ’ ωφελεία των δραστηριοτήτων του γραφείου του στη Λεμεσό. Στην μπαλάντζα δηλαδή από την μία πλευρά είναι το Κυπριακό και από την άλλη οι «Χρυσές Βίζες», που συνάδουν προφανώς με τη θέση περί δύο ξεχωριστών κρατών. (Ίδια φάμπρικα έχει στηθεί και στα Κατεχόμενα από τους Τουρκοκυπρίους, για να εξηγούμεθα).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κύπρο είναι ακλόνητος. Μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να κινήσει διαδικασία παραπομπής. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από τον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Γενικός Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό δίπλα από εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας. (Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου).

Η ιστορία παραπέμπει δυστυχώς στη γνωστή ρήση «ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι».

Η Κουμουνδούρου, όπως μαθαίνω, για πολιτικούς λόγους (δεν είναι politically correct) δεν πρόκειται να επιβεβαιώσει τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Ανδρέα Παράσχου. Αντιθέτως με μία ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τους δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς, όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης. 

Για άλλη μία φορά ο δημοσιογράφος καταδικάζεται στη μοναξιά του. Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Αλλά να, μου πέρασε από το μυαλό πως η συμπεριφορά αριστερών πολιτικών διαφέρει από εκείνη των αντιπάλων τους και πως η αλήθεια, ιδιαίτερα όταν αφορά ηθικά και εθνικά ζητήματα, πρέπει να προστατεύεται, καθώς και εκείνοι που την επικαλούνται. Ψάχνω ψύλλους στ’ άχυρα, θα μου πείτε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης