ΠΚ

Τι προκύπτει από το ρεπορτάζ του «zougla.gr»; Μία πολύ απλή αλήθεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και άρα ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος αλλά και ο Λιμενάρχης Πειραιά καθώς και οι τελωνειακές αρχές, ιδιαίτερα το 4ο Τελωνείο Πειραιώς, γνώριζαν από το 2013 την δραστηριότητα των καραβιών και των εταιρειών του Θεόδωρου Κουντούρη. Είχαν κατασχεθεί δύο από τα τρία πλοία του. Είχαν συλληφθεί δύο καπετάνιοι του. Είχε εμπλακεί η Εισαγγελία Πειραιά.

Είναι αυτές οι λιμενικές αρχές καθώς και το Τελωνείο των ΕΛΠΕ που άφηναν τον εφοπλιστή να «αλωνίζει» τον Σαρωνικό. Εκείνο το βράδυ το Λιμεναρχείο και το Τελωνείο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα έπρεπε να είχαν διαπιστώσει πώς κάτι δεν πήγαινε καλά με το «Αγία Ζώνη 2». Λίγες ώρες αργότερα το πλήρωμα του πλοίου είτε λάκισε, είτε το έδιωξαν, είτε την κοπάνισε με λάντζα μέσα στην νύκτα. Έμειναν πάνω στο πλοίο δύο άτομα. Στη συνέχεια επήλθε το ναυάγιο και οι επιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί πώς δεν ήξερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι ωστόσο οι εμπλεκόμενοι μπορεί να κατηγορηθούν πώς έκαναν τα στραβά μάτια. Κάποτε προ αμνημονεύτων ο ΣΥΡΙΖΑ κατάκτησε την εξουσία και με το σύνθημα της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων. Τρία χρόνια αργότερα το λαθρεμπόριο βασιλεύει και οι λαθρέμποροι σαν του πειρατές της Καραϊβικής κάνουν ότι θέλουν στον Σαρωνικό. Νισάφι πια. Καλά ο Κουρουμπλής, τον ξέρουμε και μάλιστα απ’ έξω και ανακατωτά. Είναι σάρκα εκ της σαρκός του συστήματος. Αμ οι άλλοι; Οι φύλακες του Νόμου και της Τάξης. Με πλάκα τα γαλόνια; Αυτοί δεν ελέγχονται;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης