Κάθε χρόνο, λες από υποχρέωση, οι ίδιοι «δεκάρικοι», τα ίδια τετριμμένα λόγια τα μεγάλα, οι ίδιοι αφορισμοί, η ίδια αφέλεια.

Δεν ξορκίζεται το κακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φασισμός δεν είναι μεταφυσική. Είναι βία, αίμα, πόνος, βασανιστήριο, είναι καταρράκωση κάθε αξίας, τιμής, αξιοπρέπειας. Είναι η επαφή του ανθρώπου με τη βαρβαρότητα. Είναι η ίδια η βαρβαρότητα. Αντί για περισσότερα λόγια, το zougla.gr αυτήν την ημέρα της 21ης Απριλίου προτείνει μία ανάγνωση. Ένα βιβλίο-σύμβολο που τότε, εκείνα τα χρόνια, εμφανίστηκε σαν φάρος.

Τα ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την έκδοση ήταν ό,τι πολυτιμότερο διέθετε η κοινωνία εκείνους τους καιρούς. Άνθρωποι μοναδικοί, διαχρονικοί, αξέχαστοι.

Προτείνουμε, λοιπόν, σε κάθε νεότερο ή παλαιότερο που νιώθει την ανάγκη να θυμηθεί κι ας πονέσει τα «Δεκαοχτώ κείμενα» από τις εκδόσεις «Κέδρος». Πιστέψτε μας, είναι ένας τρόπος να μην ακυρωθεί μέσω φλύαρης συνθηματολογίας η καταδίκη του «Κακού», που είναι πάντα παρόν, διαρκής απειλή για μια χούφτα ελευθερίας, που τόσος πόνος χρειάστηκε για την κατάκτησή της και άλλος τόσος για τη διατήρησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης