Τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το αρμόδιο υπουργείο καταγγέλλει «πολιτικό σαμποτάζ».

«Αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας, αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που έχουν μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο έχουν φτάσει καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, τη στιγμή που η οδηγία είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους πολίτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς οι καταγγελίες και οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργείου ελάχιστα ενδιαφέρουν όλους όσοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ρεύμα με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών.

H απάντηση της ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία, διευκρινίζουν κύκλοι της ΔΕΗ, μετά τις πληροφορίες περί διακοπής ρεύματος σε πελάτες με χαμηλές οφειλές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οποιαδήποτε καταγγελία θα ερευνάται με βάση τις υπηρεσιακές διαδικασίες της ΔΕΗ. Σε περίπτωση σφάλματος οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν, το ταχύτερο δυνατό, σε επανασύνδεση, συνεχίζουν.

«Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία» καταλήγουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης