ΠΚ

Είναι νέα, είναι ωραία, είναι μορφωμένη, ισχυρή και επιτυχημένη. Είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας . Πάνω απ΄ όλα είναι μια νεαρή γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι την θεωρούν αναλώσιμη και πολιτικό ειδικού και μόνον σκοπού. Ένα συγκεκριμένο πολιτικό καρτέλ στην χώρα της προφανώς εκτίμησε πώς αφού η Σάνα Μάριν «έκανε την βρώμικη δουλειά», την οποία κανείς δεν θα ήθελε να χρεωθεί πολιτικά, να εντάξει την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ δηλαδή, έφθασε η ώρα να «αδειάσει την γωνιά» και να επιστρέψει σαν καλό κορίτσι στο σπίτι της. Φαίνεται πώς η νεαρή γυναίκα είχε αντίθετη γνώμη και διεκδικεί, ως μαχητική και μάχιμη πολιτικός που είναι, την θέση που της ανήκει στο πολιτικό προσκήνιο.

Το πολιτικό καρτέλ προφανώς αντέδρασε. Το πρώτο video αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από κάποιον ή κάποια του στενού περιβάλλοντος της. Έδειχνε την Σάνα Μάριν να χορεύει ξέφρενα. Κυρίως την έδειχνε να διασκεδάζει πραγματικά και να χαίρεται την ζωή της. Για το συγκεκριμένο πολιτικό καρτέλ αυτό είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα να αισθάνεσαι καλά στη ζωή σου.

Το δεύτερο video και τα σχόλια που το ακολούθησαν δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τους στόχους εκείνων που το ανάρτησαν. Πρόκειται για εσκεμμένη «κυπατζίδικη δουλειά» Δεν φθάνει που διασκέδαζε η νεαρή γυναίκα, τόλμησε να χορέψει σε απόσταση επαφής με τον τραγουδιστή σε κάποιο κέντρο διασκέδασης. Δεν είναι μόνον μία νεαρή αμαρτωλή αλλά ίσως και ανήθικη αφού, σύμφωνα με έναν από τους στημένους σχολιαστές, «δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε εάν εξακολουθεί να είναι παντρεμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα ασχοληθούμε με την αξιολόγηση των «Φινλανδών κυπατζίδων» που επιχειρούν να στήσουν μία πολιτική καρατόμηση από το τίποτε.

Μας απασχολεί πώς σε μία εξαιρετικά σύγχρονη κοινωνία όπως αυτή της Φινλανδίας, σε δύσκολους καιρούς, οι μηχανισμοί του οποιουδήποτε παρακράτους βρίσκουν άνετα χώρο ελιγμών μέσω του Διαδικτύου εκμεταλλευόμενοι τα πλέον ποταπά και οπισθοδρομικά ανακλαστικά των συντηρητικών τμημάτων των κοινωνιών μας.

Η Σάνα Μάριν απάντησε. Υποβλήθηκε και σε τεστ ναρκωτικών προκειμένου να διαλύσει  κάθε υποψία. Η γεύση ωστόσο που αφήνει πίσω της αυτή η ιστορία είναι πικρή. Ζούμε σε μία χρονική στιγμή που γοργού εκφασισμού των δυτικών κοινωνιών. Ηγέτες τύπου Πούτιν, Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ κυριαρχούν ατιμώρητοι κάνοντας επίδειξη πυγμής και έχοντας στείλει στις φυλακές των χωρών τους το σύνολο  των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων που δρουν εντός των κοινωνιών τους .

Η Σάνα Μάριν είναι νέα, ωραία , έξυπνη μορφωμένη και επιτυχημένη. Είναι η νεαρότερη πρωθυπουργός στην Ευρώπη και τον Κόσμο. Τόλμησε να είναι και γυναίκα. Απαράδεκτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης