Η Ζεϊνάμπ ήταν μόλις 17 ετών, ανήλικη δηλαδή όταν συνελήφθη. Βασανίστηκε από την αστυνομία της χώρας της και ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον άνδρα της επειδή τη βίαζε κατά συρροή και την κακομεταχειριζόταν φραστικά και σωματικά κατ’ επάγγελμα. Ο σύζυγός της, δηλαδή, ήταν ένα κτήνος.

Η Ζεϊνάμπ δεν είχε καμία τύχη. Ο ισλαμικός νόμος είναι σαφής. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε την Τρίτη που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είμαι θεολόγος. Δεν έχω διαβάσει το Κοράνι. Δεν κατέχω τις ακριβείς διαφορές μεταξύ Σουνιτισμού και Σιιτισμού. Δεν με ενδιαφέρει να τις μάθω. Δεν είμαι θεοσεβής, αλλά έχω μάθει να σέβομαι κάθε θρησκεία και κάθε δόγμα της ως επιλογή των πολιτών με τους οποίους συμβιώνω.

Όμως, ξέρω και κάτι άλλο. Πως κάθε πιστός στο Ισλάμ δεν έχει αναγκαστικά φασιστική συμπεριφορά. Κάθε φορά, ωστόσο, που αποκαλύπτεται μία απάνθρωπη, βάρβαρη και φασιστική συμπεριφορά έναντι μιας γυναίκας, μιας θυγατέρας, μιας συζύγου, 9 στις 10 φορές, αφορά σε κοινωνία ή ανθρώπους που ζουν σε περιβάλλον Ισλάμ και είναι μουσουλμάνοι. Η δέκατη περίπτωση αφορά σε συμπεριφορές που συναντώνται στην Ινδία.

Η Ζεϊνάμπ εκτελέστηκε σε ηλικία 24 ετών. Από την τρυφερή της ηλικία δεν πρόλαβε να ζήσει παρά μόνον μέσα στους τοίχους των φυλακών της. Οι γονείς της την πάντρεψαν σε ηλικία 15 ετών. Ζούσε στην Περσία του φανατικού Σιιτισμού. Θα μπορούσε να ζούσε στη Σαουδική Αραβία του φανατικού Σουνιτισμού. Ήταν κόρη, σύζυγος και γυναίκα πολίτης. Άρα, καταδικασμένη από τον Αλλάχ και τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης