ΠΚ

Η Σοφία Μπεκατώρου είναι κατά τεκμήριο η καλύτερη μέχρι σήμερα Ελληνίδα αθλήτρια. Η αντικειμενική αυτή αξιολόγηση βασίζεται στη συλλογή διακρίσεων κατά την αθλητική της σταδιοδρομία. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε το 1977, άρα είναι 44 ετών, ώριμη γυναίκα πια, και έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Η Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να καταγγείλει την προσωπική της περιπέτεια και να αποκαλύψει το δικό της τραύμα μιλώντας δημόσια για τον βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας όταν η αθλήτρια ήταν ακόμη πολύ νέα και άπειρη, καθώς και πλήρως ανυπεράσπιστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιαστής της είχε πλήρη συνείδηση της αδυναμίας της. Η ίδια χρειάστηκε πολύ χρόνο και ψυχική ενέργεια για να διαχειριστεί τον βιασμό της.

Γνώριζε πολύ καλά τους συσχετισμούς που ίσχυαν στην Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας, καθώς και τα λίγα περιθώρια (έως ανύπαρκτα) που διέθετε για να διασφαλίσει την υποστήριξη των συναθλητών της, του προπονητή της και των παραγόντων του αθλήματος. Ήταν, δηλαδή, καταδικασμένη να σιωπήσει.

Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους πατεράδες που έχουν θυγατέρες να αναλογιστούν τι μπορεί να αντιμετωπίσουν τα κορίτσια τους στην πορεία της ζωής τους όταν επιχειρήσουν να δείξουν, να αποδείξουν και να αναδείξουν τα ταλέντα που τους πρόσφερε η ζωή. Όταν, δηλαδή, είναι ανταγωνιστικές και εν δυνάμει πρωταγωνίστριες. Απευθύνομαι στους πατεράδες που ανατρέφουν γιους να αναλογιστούν πού μπορεί να οδηγήσουν η αμετροέπεια και η εγκληματική, δήθεν παραδοσιακή, εκπαίδευση των αγοριών τα οποία καθοδηγούνται να ακολουθήσουν τα συγκεκριμένα πρότυπα της πατροπαράδοτης ελληνικής φαλλοκρατίας στο καλούπι του βαλκανικής έμπνευσης μάτσο άντρα. Του κατσαπλιά δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθύνομαι τέλος στην Πολιτεία. Η γνωστή αθλήτρια κατήγγειλε δημοσίως τον βιασμό της εξηγώντας πειστικότατα γιατί άργησε τόσα χρόνια. Ακόμη δεν έχει φιλοτιμηθεί κάποιος αρμόδιος, η υπουργός κα. Μενδώνη, ο λαλίστατος συνήθως κ. Αυγενάκης, οι εκάστοτε πρόεδροι της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού να πουν μία κουβέντα. Η Σοφία Μπεκατώρου είναι δις Ολυμπιονίκης, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι γυναίκα, μάνα και σπουδαγμένος άνθρωπος, αλλά είναι και Ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, κύριε Αρχηγέ του ΓΕΕΘΑ. Μήπως λέω κάποιος θα πρέπει υπεύθυνα να ασχοληθεί με τη δημόσια καταγγελία της; Μήπως επιτέλους κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί στα σοβαρά και υπεύθυνα με τις κραυγές των γυναικών που τολμούν;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης