Δ.Κ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι δεν κάνει πίσω στην πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη, αγνοώντας τις παραινέσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η Νέα Δημοκρατία δεν θα προχωρήσει άμεσα στην πρόταση μομφής, ώστε να συζητηθούν πρώτα οι 120 δόσεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθούν το πρωί της Δευτέρας και που αφορούν σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από τη Δράμα για τον κυνισμό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλου Πολάκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι με το που θα ανοίξει η Ολομέλεια θα  καταθέσει την πρόταση  εναντίον του.  Να θυμίσουμε ότι αφορμή για αυτό στάθηκε ο «ηλεκτρονικός πόλεμος» ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Δεν είμαστε με την Ελλάδα των πολλών αλλά των Πολάκηδων» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11 η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει για τη διαδικασία και σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ονομαστική ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, εάν ο Πρωθυπουργός μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης τότε σταματάνε πάραυτα οι άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ξεκινά μετά από δύο μέρες η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.  Στην πρόταση μομφής μπορεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κανονισμό να προτείνει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Θα το χρησιμοποιήσει και για την ψήφο εμπιστοσύνης; Τα επόμενα βήματα τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης