Του Κώστα Ιερίδη

Πρωταθλητές στην κατοχή ακινήτων, τουλάχιστον μέχρι και το 2013, εμφανίζονται οι βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, αυτή τη φορά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει αφαιρέσει τις πληροφορίες από τα σχετικά τετραγωνάκια των δηλώσεων όπου αναγράφεται ο νομός, ο δήμος ή η κοινότητα, καθώς και η τοποθεσία, οικοπέδων, κατοικιών, διαμερισμάτων, κτημάτων και αποθηκών των βουλευτών.

Έτσι, σύμφωνα με το πόθεν έσχες των 300 της Βουλής:

– Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εμφανίζει 51 εγγραφές ακινήτων, με τον ίδιο να έχει στην κατοχή του τα 13 εξ αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ο Θεόδωρος Πάγκαλος διαθέτει συνολικά 49 ακίνητα, τα οποία απέκτησε σταδιακά από το 1984 έως και το 2008.

– O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συμμετοχή σε 35 ακίνητα και οικόπεδα μαζί με τη σύζυγό του.

– Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης εμφανίζει 26 εγγραφές, με τα περισσότερα ακίνητα να προέρχονται από κληρονομιά.

– Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη διαθέτει εγγραφές που αντιστοιχούν σε 26 ακίνητα. Τρία από αυτά, όπως σημειώνεται στο πόθεν έσχες, είναι δεσμευμένα από την κοινότητα του Savoie.

– Ο ανεξάρτητος βουλευτής Πατρών Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζει 22 εγγραφές, που αφορούν διαμερίσματα, αποθήκες και γραφεία.

– O βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Κακλαμάνης εμφανίζει εγγραφές που αντιστοιχούν σε 31 ακίνητα.

– Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγγραφές για 19 ακίνητα σε Χανιά, Αττική και Κυκλάδες, ενώ το 2012 πήρε οικόπεδο από γονική παροχή και το πούλησε αντί 342.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής εμφανίζει 14 εγγραφές.

– Ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης Νίκος εμφανίζει 14 εγγραφές ακινήτων. Βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο,  η πραγματική του ακίνητη περιουσία περιλαμβάνει μια διώροφη μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία που έχει κληρονομήσει, ενώ η σύζυγός του έχει ένα διαμέρισμα για το οποίο αποπληρώνει δάνειο. Όσο για τις 14 εγγραφές, όπως έχει αναφέρει, αφορούν τα δύο παραπάνω ακίνητα, κάτι που έχει ο ίδιος πει δημιουργεί «εσφαλμένες εντυπώσεις».

– Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διαθέτει 11 γραφεία, από 92 τ.μ. ως 147 τ.μ., και το 50% μιας οικίας 509 τετραγωνικών. Είναι ιδιοκτήτης διαμερισμάτων, γραφείων, αποθηκών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων.

– Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζει εγγραφές που αφορούν 10 ακίνητα, από τα οποία τα 9 είναι στον νομό Αττικής και το 1 στη Λακωνία.

– Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς διαθέτει 6 ακίνητα ο ίδιος και 6 η σύζυγός του.

– Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαθέτει 7 εγγραφές ακινήτων, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι ένα σπίτι 432 τ.μ.

– Ο υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 450.000 ευρώ.

– Η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη διαθέτει 17 ακίνητα -στα οποία εμφανίζει υψηλά ποσοστά δικαιωμάτων- με αντικειμενική αξία 750.000 ευρώ.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και σημερινός γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών διαθέτει με τη σύζυγό του κινητή περιουσία με αντικειμενική αξία άνω των 300.000 ευρώ.

– Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας περίπου 380.000 ευρώ.

– Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είναι ιδιοκτήτρια δύο σπιτιών, 256 τ.μ. και 62 τ.μ., και ο οδοντίατρος σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης κατέχει 3 διαμερίσματα, 59, 105 και 25 τ.μ., ένα σπίτι 75 τ.μ., 1 οικόπεδο, 3 αγροτεμάχια 8 στρεμμάτων, ενός ακόμη σπιτιού 81 τ.μ. και άλλα αγροτεμάχια διαμερίσματα και αποθήκες.

– H Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει 3 εγγραφές ακινήτων. Από αυτά στα 2, που έχουν προέλθει από κληρονομιά, έχει δικαιώματα 50% και στο τρίτο, που το έχει αγοράσει, διαθέτει δικαιώματα 100%.

Άραγε πώς θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ…

Διαβάστε επίσης:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης